luni, 8 septembrie 2014

De ce sa nu optezi pentru zborurile de tip low cost

Vorba aceea pana nu te convingi singur nu dai crezare. Astfel, ca in ciuda numeroaselor articole citite despre zborul cu avionul cu o companie low cost, a trebuit, in schimb, o experienta personala nefericita m-a convins ca urmatoarele mele zboruri sa nu mai fie cu astfel de companii.

Povestea mea a inceput in felul urmator: atras de pretul foarte mic al biletului- am platit 70 de euro pentru un bilet dus-intors Bucuresti-Londra- am optat sa merg cu o companie aeriana low cost (nu voi da nume prin simplul motiv ca, in ceea ce ma priveste toate companiile aeriene low cost au aceleasi dezavantaje). Pana aici toate bune, insa in curand aventura avea sa inceapa. Pentru inceput, feeria data de pretul mic a fost distrusa de platirea bagajului de cala, care a costat dublu fata de pretul biletului, in ciuda faptului ca acesta nu cantarea mai mult de 15 kg. Apoi, o alta surpriza in timpul zborului, lasand deoparte spatiul mic din avion si imposibilitatea de ati schimba pozitia, obisnuit fiind cu zborul si cu faptul ca primesti o gustare in timpul acestuia, am mizat pe asta atunci cand am plecat de acasa fara sa mananc mai ales ca nu am mai avut. Ei bine, in timpul zborului s-a dovedit ca pretul mic al zborului presupune si mai putine servicii, inclusiv absenta unei gustari. O alta problema a fost la destinatie, avionul a aterizat intr-un aeroport secundar, ceea ce m-a facut sa pierd legaturile planificate pentru a ajunge in Londra si a atras cu sine costuri suplimentare, fiind nevoit sa platesc un taxi. Si ca toate sa fie bune, zborul de intoarcere mi-a fost anulat fara nicio notificare, ceea ce a insemnat cumpararea unui alt bilet de avion, bineinteles ca de data aceasta nu am mai optat pentru o companie low cost. In plus, primirea banilor inapoi pentru zborul anulat a atras alte costuri prin platirea apelului catre companie.

Si atunci de ce nu am ales o companie aeriana normala? Pentru simplul motiv ca e atractiv un bilet low cost fata de unul normal si ca luand in considerare doar acest lucru si ignorand toate celelalte conduce exact la situatia mea; situatie in care am platit mai mult pentru un bilet low cost decat pentru unul obisnuit.

Un articol interesant despre biletele de avion low cost si bilete de avion de la marile companii am gasit aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu