joi, 6 februarie 2014

Totul despre service-ul si repararea telefoanelor

In calitatea noastra de posesori de telefoane mobile ne-am confruntat adesea si cu problemele pe care acestea le pot avea in momentul defectarii, iar cele mai mari probleme le ridica telefoanele de tip smartphone precum Samsung, iPhone sau HTC. Pentru rezolvarea acestor probleme fiind necesara apelarea la un service de telefoane care sa ne asigure o repare de calitate a acestora. De aici aparand si problema majora legata de alegerea celui mai bun service.

In primul rand, recomandarile producatorilor  de telefoane ne trimit catre service-urile autorizate ale acestora, de preferabil ale reprezentantilor fiecarui tip de telefon, indiferent ca vorbim de Samsung, HTC sau iPhone. Insa, acest lucru este convenabil doar in masura in care telefonul se afla in garantie si au fost respectate si conditiile impuse de producator in ceea ce priveste utilizarea acestuia. Caci altfel, costurile de reparare a telefoanelor ar fi mult prea ridicate pentru cel care a apelat la acest tip de service si ar fi mult mai convenabila cumpararea unui alt telefon decat repararea celui vechi.

O alta varianta pe care cei care au nevoie sa-si repare telefonul este aceea de a apela la service-uri private, care ofera servicii la preturi mai mici. Totusi, inainte de a alege aceasta metoda trebuie avute in vedere cateva masuri de precautie precum:  
  • verificarea firmei de service la care cineva apeleaza prin observarea urmatoarelor aspecte: reputatia firmei de service la care apelam sa fie una buna, produsele si materialele folosite sa fie de calitate pentru a nu afecta si mai mult functionarea telefonului, opiniile clientilor pe care aceasta i-a avut de-a lungul timpului;

  •  tipurile de telefoane pe care firma le repara si daca in randul acestora este inclusa si marca de telefon pe care ne dorim sa o reparam;

  • raportul calitate pret sa fie unul convenabil iar preturile practicate sa nu fie foarte mari.
In plus, putem alege si service-uri care sa ne repare telefonul si folosindu-se de piesele luate de noi, care adesea pot fi procurate la preturi mai mici si calitatea sa fie mult mai buna, mai ales in cazul celor procurate de pe site-uri din strainatate, un exemplu constituindu-l amazon.com. Totusi, este bine ca desfacerea telefonului sa fie lasata in mana specialistilor pentru a nu strica si mai mult telefonul, cu atat mai mult atunci cand nici macar nu este cazul este de preferat ca diagnosticarea sa nu fie facuta dupa ureche ci in cunostinta de cauza pentru a putea identifica si evetualele piese necesare in acest caz sau constata daca telefonul respectiv are sau nu nevoie de acele piese. Altfel, riscam sa transformam telefonul dintr-unul care poate fi reparat intr-unul care nu mai poate fi folosit absolut deloc.

Astfel, service-ul unui telefon este un proces complet si complex care incepe cu identificarea problemei pe care acesta o are telefonul respectiv, in masura in care poate utilizatorul sau, alegerea celui mai potrivit service si in final reusita de a avea telefonul reparat si in perfecta stare de functionare platind o suma de bani rezonabila.

In Bucuresti am gasit doua service-uri bune, si anume:
  • pentru repararea telefoanelor si laptop-urilor, am apelat la service gsm din Cotroceni;

  • pentru repararea tabletei am apelat la service decodai iphone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu