luni, 6 mai 2013

12 surse surprinzatoare care ascund zahar

Zaharul se ascunde in multe locuri neasteptate. Avand in vedere faptul ca utilizarea zaharului in alimentatie a fost asociata multor boli – si chiar cateva lingurite blocheaza sistemul imunitar pana la sase ore – este important sa fim cu ochii in patru in ceea ce priveste consumul de zahar.
Cititi etichetele pentru a identifica ingredientele care se termina in “-oza”, precum glucoza, maltoza, fructoza, siropul de porumb cu o concentratie ridicata de fructoza, etc. Toate aceste componente sunt zahar in nenumaratele sale forme. In plus, exista multe modalitati prin care zaharul se poate strecura in regimul nostru alimentar, chiar si fara etichetare. Am mentionat mai jos 12 de surse surprinzatoare de zahar, identificate in cartea Lick the Sugar Habit scrisa de Nancy Appleton:








  1. Produsele de panificatie ambalate si alimentele servite la restaurant contin zahar.

  2. Zaharul (sub forma de sirop de porumb si melasa deshidratata) este adesea adaugat in hamburgerii vanduti in restaurante pentru a reduce strangerea carnii in timpul gatirii.

  3. Inainte de introducerea somonului in conserve, acesta este adesea glazurat cu o solutie de zahar.

  4. Multi ambalatori de carne introduc zahar in hrana pentru animale – inainte de sacrificare – pentru a “imbunatati” aroma si culoarea carnii conservate.

  5. Unele restaurante fast-food vand produse din pasari care au fost injectate cu o solutie de zahar sau miere.

  6. Unele sortimente de sare contin zahar! Serios.

  7. Zaharul este folosit in procesarea de carnii, slaninei si conservelor de carne.

  8. Majoritatea bulionului instant (cuburi) contine zahar (si, de obicei, si MSG – monoglutamat de sodiu).

  9. Untul de arahide tinde sa contina zahar.

  10. Cerealele uscate contin adesea cantitati mari de zahar.

  11. Aproape jumatate din caloriile continute in ketchup-ul comercial provine din zahar.

  12. Mai mult de 90% din caloriile continute intr-o cutie de sos de afine se datoreaza zaharului continut.


Aceasta lista nu este deloc completa. Zaharul se ascunde aproape oriunde si, pe masura ce devine din ce in ce mai modificat genetic, este important sa reducem consumul lui.


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/12-surprising-sources-of-hidden-sugar.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu