marți, 21 mai 2013

Top 5 alimente pentru o piele sanatoasa

Acum mai mult decat oricand, ne gandim la pielea noastra, la maieuri, pantaloni scurti si costume de baie. Exista multe lucruri pe care le puteti face pentru a va pregati corpul pentru vara. Incepand, desigur, cu o dieta sanatoasa si un program regulat de exercitii fizice. Iar, in ceea ce priveste pielea, un pic de autobronzant are destul de mult succes, inchizand putin tonul pielii si oferindu-va o stralucire frumoasa.


Pentru a avea o piele cu adevarat sanatoasa, atat pe interior, dar si in exterior, trebuie, fara discutie, sa va ganditi cu ce o hraniti. Asigurati-va ca utilizati produse de ingrijire a pielii si produse cosmetice sigure (lipsite de ingrediente nocive) si potrivite tipului vostru de piele. Dar nu va opriti aici, regimul alimentar — cu siguranta — se reflecta in infatisarea, in tenul vostru.


Top 5 alimente pentru o piele sanatoasa


Grasimi sanatoase
Acizii grasi esentiali, identificati in pestele gras, nuci si seminte, contribuie la mentinerea elasticitatii si supletii pielii, unele studii aratand ca acestia pot ajuta la reducerea severitatii afectiunilor pielii (precum acnee rozacee si eczeme). Acizii grasi esentiali reduc, de asemenea, inflamatia si protejeaza ADN-ul .


Afine
Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti care vizeaza radicalii liberi (cei care cauzeaza imbatranirea prematura si diverse alte boli) si prevenind deteriorarea celulelor pielii. De asemenea, reprezinta o sursa excelenta de fibre, vitamine C si E si riboflavina.


Citrice
Citricele reprezinta o sursa buna de vitamina C si bioflavonoide care ajuta la sustinerea colagenului din piele, mentinand fermitatea acesteia si aspectul tanar.







Ceai verde
Ceaiul verde este un element pe care ar trebui sa il includem in rutina noastra zilnica. Este bogat in antioxidanti, ajuta la reducerea leziunilor datorate UV si are un continut mare de polifenoli, luptatori puternici impotriva radicalilor liberi. Unii oameni de stiinta cred ca cel mai abundent polifenol in ceaiul verde, EGCG (galatul de epigalocatechina), poate reactiva celulele pielii. Ceaiul verde este, de asemenea, bogat in vitamine C, D si K, precum si riboflavina, zinc, calciu, magneziu si fier. Nu lasati ceaiul verde la infuzat mai mult de 2 ½ pana la 3 minute intrucat poate capata un gust amar neplacut.


Apa
Apa filtrata, pura ar trebui sa reprezinte o mare parte din aportul zilnic. Apa ne hidrateaza organismul (si celulele pielii) si contribuie la indepartarea toxinelor fapt ce ajuta la mentinerea unui aspect curat si sanatos al pielii.


Cu cat sunt mai numeroase alimentele pe care le inlocuiti cu varianta lor organica, cu atat mai putine toxine vor fi absorbite de corpul vostru. Ficatul este mecanismul organismului nostru prin care acesta are de-a face cu toxinele, dar, odata ce este supra-incarcat, incep sa se formeze radicalii liberi si, dupa cum bine stiti, acesta este momentul cand incep semnele imbatranirii si problemele de sanatate.


Acordand o atentie deosebita la ceea ce va hraneste organismul, veti vedea rezultate pozitive — nu numai in ceea ce priveste sanatatea dumneavoastra si in felul in care va simtiti — dar si in modul in care aratati. Frumusetea vine, cu adevarat, din interior.


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/top-5-foods-for-healthy-skin.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu