luni, 20 mai 2013

Cele mai potrivite exercitii fizice in functie de zodie

Toata lumea stie ca semnul astrologic ne poate oferi o perspectiva asupra modului in care ne purtam si cum iubim, dar putini sunt constienti de faptul ca semnul astrologic ne poate influenta si intr-un alt mod. Fiecare semn zodiacal guverneaza anumite parti ale corpului, care, la randul lor, ne afecteaza sanatatea si modul in care ar trebui sa ne conducem un antrenament fizic. V-ati intrebat vreodata de ce va raniti mereu genunchiul sau de ce va simtiti atat de natural si de bine atunci cand inotati? Ar putea fi din pricina zodiei.


Cand un semn “conduce” anumite parti ale corpului, acest lucru inseamna, de fapt, evitarea acelor activitati care ar putea aduce prejudicii acelei parti a corpului. De exemplu, Leul guverneaza inima, asa incat Leii sunt predispusi la atacuri de cord. Prin urmare, Leii ar trebui sa se implice in programe de antrenament fizic care aduc beneficii circulatiei si sa aiba grija sa nu exagereze. Pentru cei care nu se satura de astrologie, exista un intreg domeniu dedicat aspectelor medicale pentru fiecare zodie in parte.


Berbec: cap, creier, ochi, fata si muschi
Exercitiile fizice sunt ceva natural pentru voi deoarece va stimuleaza starea de spirit si reduc stresul. Va place sa castigati si gravitati spre sporturile care prezinta o concurenta directa, dar ar trebui sa evitati orice v-ar putea starni furia pentru ca acest lucru duce la cresterea tensiunii arteriale si la potentiale dureri de cap. Se pare ca va bucura exploziile de intensitate, experientele puternice si transpiratia. Dar aveti grija ce faceti — neglijenta poate duce la cucuie si vanatai sau chiar leziuni la nivelul capului. Activitatile pe care ar trebui sa le luati in considerare sunt tenisul, sporturile cu motor, fotbalul, ciclism rezistenta, haltere si scrima. Nu exagerati si nu va asteptati la rezultate imediate.


Taur: gat, glanda tiroida, corzile vocale si amigdalele
Taurii iubesc confortul — si mancarea — astfel incat exercitiile fizice pot parea o corvoada. Dar sunteti predispusi la cresterea in greutate pe masura ce inaintati in varsta asa ca trebuie sa efectuati execitii fizice ca si activitate curenta. Lucrurile simple, precum exercitiile de stretching si cele de tonifiere va sunt potrivite si puteti adauga si ceva de genul dansului. Evitati sporturile competitionale. Activitatile care v-ar putea starni fantezia si v-ar putea face placere sunt jogging-ul usor, tenisul, windsurfing-ul, schiatul cross-country si dansul din buric. Natura va va motiva, asa incat mergeti pe jos sau cu bicicleta intr-un peisaj placut. De asemenea, ascultarea muzicii va adauga ceva bucurie pentru a face exercitii fizice. Chiar si gradinaritul sau plimbatul cainelui va ajuta. Din moment ce va place sa fiti acasa, achizitionarea unor echipamente de antrenament si exercitii fizice la domiciliu este chiar o idee foarte buna.


Gemeni: mainile, bratele, plamanii si sistemul nervos
Gemenii tipici sunt in miscare tot timpul, astfel incat, de obicei, stilul vostru de viata de fiecare zi va ajuta sa va mentineti in forma. Trebuie sa evitati plictiseala si rutina — este putin probabil sa ramaneti cu ceva care nu va stimuleaza mental. Totusi, nu exagerati intrucat plamanii va sunt destul de sensibili. Exercitiile sau sporturile de grup si gimnastica sunt considerate alegeri bune pentru acest semn. De asemenea, fiind gemeni, va plac sporturile care implica un partener. Daca va puteti face rost de timp (si de atentie) pentru a face yoga, veti reusi sa tineti raceala si gripa la distanta.


Rac: sanii, sternul, stomacul, sistemul digestiv si uterul
Tipul angajat, responsabil, Racii sunt in stare sa gaseasca un sport / exercitiu si sa il realizeze pentru un timp indelungat. Totodata, racii vor incerca permanent sa isi depaseasca limitele. De asemenea, va atrag atat sporturile de apa dar si faptul ca faceti parte dintr-o echipa. Suna ca un olimpic celebru despre care ati auzit?! Destul de sigur, Michael Phelps este un rac. Vi se potrivesc exercitiile aerobice. Plimbatul cainelui este un lucru bun; este bine sa va concentrati si asupra abdomenului intrucat racii au tendinta de a lua in greutate si acest lucru se vede mai ales in talie.


Leu: inima, partea superioara a spatelui, coloana vertebrala si aorta
Leul reglementeaza sporturile si agrementul, asa ca sportul si fitness-ul sunt lucruri firesti pentru voi. Exercitiile regulate sunt bune pentru circulatia voastra, dar evitati sa exagerati cu ele, mai ales atunci cand acestea implica partea superioara a spatelui. Va atrage in mod deosebit efectuarea exercitiilor fizice in public; insa evitati sa va priviti in oglinda prea mult. Din moment ce sunteti lideri innascuti, sa faceti parte dintr-o grupa va va plictisi, probabil, deoarece altcineva este la conducere; adesea, excelati in a fi propriul vostru antrenor personal. Leii (in special barbatii) sunt predispusi la atacuri de cord, astfel incat mersul pe jos sau jogging-ul in aer liber va intareste sistemul circulator, desi s-ar putea sa ramaneti fara respiratie destul de repede. Activitatile care functioneaza foarte bine pentru voi sunt pilates, dansul in cuplu si orice activitate in care puteti iesi in evidenta.


Fecioara: sistemul nervos simpatic, splina si sistemul digestiv
In general, Fecioarelor place sa ramana in forma; cu toate acestea, interesul vostru vine, probabil, mai mult din dorinta de a fi curati si sanatosi decat din vanitate. Cu o energie aparent fara sfarsit, raspundeti bine la participarea intregului corp, asa incat sporturi precum ciclismul, fotbalul si hocheiul va mentin interesul. Va place sa fiti in aer liber, asa ca retineti acest lucru. O sala de gimnastica urat mirositoare nu este o idee buna. Stabiliti-va obiective realiste pentru a evita dezamagirea care va interfera cu antrenamentul vostru. Sunteti, de obicei, foarte puternici, astfel ca sporturile de anduranta fac echipa foarte buna cu voi.


Balanta: piele, regiunea lombara, rinichi si fese
Balantele ar trebui sa se concentreze pe optiunile organizate si blande de fitness — va atrag centrele de sanatate. Optiuni pentru voi sunt patinajul si golful, dar cardio cu impact redus si exercitiile de stretching va vor calma creierul. Evitati ridicarea greutatilor sau orice altceva care ar putea provoca stres la partea inferioara a spatelui. Puteti fi predispusi la oboseala asa ca incercati sa ramaneti motivati. Gasirea unui prieten de sala este o idee buna, dar nu va lasati purtati de val cu socializarea ca veti uita de antrenament.


Scorpion: sistemul de reproducere, organele genitale si sistemul excretor
Scorpionii sunt intensi, deci implicati-va in activitati intense, competitive si serioase de fitness care inseamna multa miscare. Va atrag exercitiile cardio, dar incercati sa nu fiti atat de duri cu voi insiva fiindca sunteti predispusi la ligamente rupte si alte leziuni induse de acest tip de stres. Activitatile adecvate pentru voi sunt artele martiale, boxul,  triatlonurile si alergarea pe distante lungi. Sariti peste yoga. Din moment ce aveti nevoie de o multime de timp pentru a fi singuri, veti pedala, probabil, sau veti alerga mai repede atunci cand sunteti lasati in pace. Acordati-va o perioada de liniste intrucat aveti nevoie sa va calmati nervii dupa ce ati participat la un concurs.


Sagetator: ficatul, soldurile, coapsele si nervul sciatic
Cel mai sanatos dintre toate semnele, Sagetatorii au nevoie de o multime de exercitii, preferabil, activitati in aer liber. Avand picioare puternice si coapse rezistente, schiatul si ciclismul reprezinta optiuni potrivite pentru acest semn zodiacal. Concentrati-va pe exercitiile fizice care construiesc si consolideaza flexibilitate la nivelul tendoanelor pentru a evita incordarea, tensionarea spatelui. Puteti fi predispusi la accidente, astfel incat fiti atenti atunci cand practicati sporturi mai extreme, cum ar fi schiatul. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca respirati profund in timpul exercitiilor fizice. Antrenamentele pentru concursuri reprezinta o alegere excelenta. Salile de sport sunt o idee buna, iar daca aveti si un partener de antrenament, acest lucru va va spori motivatia.


Capricorn: oase (structura scheletului), articulatiile, genunchii si dintii
Capricornii nu se asteapta la satisfactii imediate, astfel incat rezistenta este numele jocului aici. Deoarece semnul vostru guverneaza oasele si articulatiile, aveti nevoie de miscare in mod regulat pentru a evita sentimentul de rigiditate. Drumetiile si alpinismul starnesc capra de munte din voi si, totodata, va satisfac nevoia de competitie cu propria persoana. Jogging-ul, mersul pe jos si mersul cu bicicleta sunt, de asemenea, alegeri potrivite mai ales pe termen lung. Doar atentie mare la genunchi.


Varsator: sistemul circulator, glezne, calcaiul lui Ahile si gambe
Varsatorilor nu le place sa se simta limitati, restrictionati. Cu cat exercitiile fizice sunt mai ciudate, cu atat mai mult va vor atrage. Parasutismul si sporturile extreme sunt o alegere buna, dar si dansul functioneaza la fel de bine datorita libertatii de miscare. Evitati sa mancati alimente bogate in amidon, mai ales inainte de un antrenament, deoarece aveti tendinta de a obosi dupa ce manancati produse apartinand acestui grup de alimente. Antrenamentele pentru alergari pe distante lungi si triatlonurile sunt optiuni adecvate deoarece, in aceste situatii, sunteti pe cont propriu. Straduiti-va sa evitati rutina — va veti plictisi. Imbunatatirea circulatiei este cheia, asa ca incercati activitati precum alergatul si inotul.


Pesti: picioare si sistem imunitar
Semnul vostru zodiacal nu este unul foarte sportiv, asa ca evitati activitatile fizice intense. Alegerile precum yoga si dansurile utilizeaza miscarea pentru gasirea echilibrului si a linistii interioare. Pestii sunt predispusi la tot felul de probleme la nivelul picioarelor — bataturi, inflamatii, fracturi si chiar picior de atlet. Sporturile nautice, in special inotul si surfingul sunt ideale pentru voi intrucat apa este habitatul vostru natural. Va place sa mancati, dar puteti compensa acest lucru prin utilizarea abilitatii voastre firesti de a va motiva. Un iubitor de muzica adevarata, dansul si aerobicul sunt activitati potrivite pentru voi, mai ales daca exista promisiunea unei saune fierbinti dupa aceea.


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/best-workout-for-your-zodiac-sign.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu