miercuri, 8 mai 2013

Bentonita ofera o multime de beneficii pentru sanatate

Bentonita este una dintre cele mai versatile si necostisitoare tratamente naturale disponibile. Aceasta ofera o gramada de beneficii asupra sanatatii si este vestita pentru proprietatile sale de curatare — sigure si eficiente.


Bentonita este compusa din cenusa vulcanica veche, gasita in diferite parti ale lumii si a fost folosita in tratarea afectiunilor medicale din cele mai vechi timpuri. Cel mai mare si cel mai cunoscut depozit se gaseste langa Fort Benton, Wyoming – de unde si numele de bentonita.


Unele dintre nenumaratele beneficii pentru sanatate ale bentonitei sunt:



  1. Curatirea ficatului, colonului si a pielii;

  2. Echilibrarea bacteriilor din tractul digestiv;

  3. Imbunatatirea asimilarii nutrientilor; si

  4. Intarirea sistemului imunitar.


In plus, bentonita poate, de asemenea, elimina alergiile alimentare, intoxicatia alimentara, colita, infectiile virale si parazitii.
Este un tratament eficient pentru artrita, cataracta, neuropatie diabetica, dureri, rani, diaree, ulcere gastrice, intepaturi de insecte si muscaturi de animale, acnee, anemie si alcoolism; este eficace in tratarea tuturor afectiunilor digestive si ajuta la pierderea in greutate.
Bentonita, de asemenea, remineralizeaza celulele si tesuturile, alcalinizeaza organismul si este foarte eficienta in protejarea organismului impotriva radiatiilor.


Bentonita contine montmorillonit (alumosilicat natural de magneziu, aluminiu si fier, din grupa mineralelor argiloase, moale, gras, absorbant, de culoare alba, folosit la purificarea diferitelor solutii, in industria textila, a cauciucului, cosmetica, alimentara etc.), mineralul primar considerat a fi responsabil pentru calitatile sale benefice. De asemenea, contine magneziu si aproximativ 67 de alte urme de minerale.
Proprietatile particulelor din bentonita si modul in care acestea sunt distribuite contribuie, in mare masura, la proprietatile curative ale bentonitei. Aceste particule contin o sarcina negativa care atrage toate tipurile de toxine si agenti patogeni, care includ bacterii, toxine, metale si pesticide, toate avand o sarcina pozitiva.


Cum se administreaza bentonita:


Se amesteca una – doua lingurite de argila la un pahar de 220 ml apa filtrata in mod corespunzator. Faceti acest lucru timp de trei zile si, dupa cea de-a treia zi, faceti pauza timp de patru zile. In a cincea zi, luati preparatul timp de patru zile, intrerupand utilizarea pentru urmatoarele trei zile. Acest program poate fi continuat in timpul procesului de adaptare care poate dura pana la patru saptamani.


Cel mai bine este sa luati bentonita pe stomacul gol (cu cel putin o ora inainte de masa sau inainte de a lua suplimente si plante aromatice, medicinale) in scopul de a nu interfera cu absorbtia de substante nutritive si elemente benefice. Multi terapeuti recomanda administrarea bentonitei cu coji de Psyllium, precum si consumul unei cantitati mari de apa, asigurand hidratarea organismului in scopul de a contribui la prevenirea constipatiei. Motivul pentru care bentonita poate conduce la constipatie se datoreaza capacitatii sale de a absorbi de mai multe ori greutatea sa in agenti patogeni si toxine. Afectiunile degenerative de la nivelul tractului digestiv pot duce, de asemenea, la constipatie.


Bentonita poate fi utilizata ca pachete externe pentru astfel de afectiuni precum leziuni osoase si musculare, sindromul de tunel carpian, dureri de cap, afectiuni cutanate (inclusiv eczeme si psoriazis), plagi infectate, afectiuni ale ochilor si tumori, iar una pana la douasprezece cani de argila turnata intr-o baie fierbinte va va intineri pielea.


Interactiuni:


Atunci cand luati bentonita intern, este important ca aceasta sa fie luata sub supravegherea unui medic daca:


* urmati un tratament medicamentos si/sau
* aveti tensiune arteriala mare.


Persoanele diagnosticate cu intoleranta la fier nu ar trebui sa ia bentonita fara monitorizarea probelor de sange.


De asemenea, este important de mentionat faptul ca bentonita nu trebuie sa vina in contact cu niciun metal.


Sursa:


http://www.naturalnews.com/032549_bentonite_clay_health_benefits.html



Bentonita ofera o multime de beneficii pentru sanatate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu