In noiembrie anul trecut, comentam ca uciderea ambasadorului Christopher Stevens nu a avut legatura cu un film jalnic antimusulman. A avut legatura cu un transport de armament, ca parte a unei “distrugeri creative” in desfasurare a Orientului Mijlociu si Africii de Nord.
In cadrul unui interviu acordat gazdei CNBC, Larry Kudlow, comentatorul radio John Baxter a afirmat ca demisia directorului CIA, David Petraeus, nu a avut nimic de a face cu legatura sa extraconjugala cu biograful sau, ofiterul de armata in rezerva Paula Broadwell, ci cu politica Statelor Unite in Orientul Mijlociu, cu revolutia din regiune si in mod specific cu operatiunea in curs de inarmare a al-Qaeda in Siria si rasturnarea regimului Assad.
“Benghazi nu are legatura cu Libia, ci cu politica administratiei Obama de implicare a Statelor Unite, fara transparenta fata de americani, nu numai in Libia, dar in intreaga lume araba, aflata acum in framantari”, a spus Baxter.
“Benghazi inseamna regizarea unei operatiuni a Consiliului National de Securitate, posibil din umbra, posibil cu stiinta presedintiei, care trimite arme si oameni in Siria sub degizarea Armatei Libere Siriene.
Generalul in rezerva William Boykin spunea in ianuarie ca Stevens se afla in Benghazi ca parte a unui efort de inarmare a al-Qaeda, ai carei luptatori sunt numiti de presa corporatista “rebeli”. “Sunt supozitii potrivit carora furniza armament fortelor rebele din Siria, folosind turci pentru a facilita aceasta. S-a intamplat acest lucru, si daca da, a fost o actiune acoperita legala?” spunea Boykin in cadrul unui interviu acordat CNS News.
Boykin a spus ca Stevens “a primit instructiunea de a-i sprijini pe rebelii sirieni”, iar Misiunea Speciala de Securitate din Benghazi a Departamentului Apararii ar fi “centrul acestei actiuni”.
In 2011, Stevens a fost in mod oficial desemnat sa fie legatura administratiei Obama cu opozitia libiana, potrivit ABC News. In mai 2011, s-a stabilit in mod hotarat ca asa numita opozitie libiana era interschimbabila cu al-Qaeda. Stevens si Departamentul de Stat au lucrat direct cu Abdelhakim Belhadj din Grupul de Lupta Islamica Libian. Belhadj are legaturi directe cu al-Qaeda.
Uciderea lui Stevens, desigur, nu a incetinit fluxul de armament din Libia catre al-Qaeda din Siria. “Statele Unite lanseaza o operatiune acoperita prin care trimite arme rebelilor sirieni pentru prima oara, crescand eforturile militare pentru a-l inlatura pe presedintele Bashar al-Assad”, raporta The Sunday Times la inceputul lui decembrie 2012.
“Mortiere, grenade si rachete anti-tanc vor fi trimise prin tarile prietene ale Orientului Mijlociu, care deja ii ajuta pe rebeli, potrivit unor surse diplomatice bine plasate. Americanii au cumparat o parte din arme din depozitele lui Muammar Gadaffi, dictatorul libian care a fost ucis anul trecut. Este vorba despre rachete SA-7, care pot fi folosite pentru doborarea aeronavelor”.
La sfarsitul lui aprilie, o racheta SA-7 aflata sub controlul al-Qaeda ar fi ratat un avion rusesc de pasageri.
Autor: Kurt Nimmo
Sursa: http://www.prisonplanet.com/the-real-benghazi-story-u-s-op-to-arm-al-qaeda-in-syria.html
Adevarata poveste despre Benghazi: operatiunea SUA de inarmare a al-Qaeda in Siria
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu