duminică, 26 mai 2013

7 alimente care ne mentin grasi

Un studiu publicat in New England Journal of Medicine a constatat ca proprietatile calitative ale alimentelor pe care le mancam au mai mult de a face cu greutatea corporala decat cantitatea alimentelor consumate. Am intocmit o lista cu alimentele care incurajeaza obezitatea, alimente pe care le-am adunat din diverse studii si articole.  


Chipsuri de cartofi
Studiul publicat in New England Journal of Medicine a mentionat ca produsele alimentare cel mai strans asociate cu cresterea in greutate sunt reprezentate de chipsurile de cartofi. In timp, cartofii au determinat cea mai mare crestere in greutate, si, desi chipsurile de cartofi s-au dovedit a fi cele mai nocive, nici cartofii prajiti nu au stat mai bine. Problema incepe de la comportamentul deja dobandit de a deschide o punga de chipsuri sarate. Daca va prajiti singuri cartofii, cunoasteti ingredientele pe care le utilizati si va puteti controla, de asemenea, si dimensiunea portiei.


Sucurile dietetice
Cum este posibil? Sucurile dietetice nu contin calorii. Nu va grabiti, persoanele obeze prefera sucul dietetic. Potrivit Autoritatii Organice din SUA: Cercetatorii de la Universitatea din Texas, Centrul de Stiinta pentru Sanatate a furnizat recent date solide care dovedesc ca sucul dietetic ne ingrasa. Ei au descoperit ca cu cat o persoana a baut o cantitate mare de sucuri dietetice, cu atat greutatea sa a crescut.


Preparate alimentare cu sirop de porumb bogat in fructoza
In timp ce reclamele sustin ca siropul de porumb bogat in fructoza este propice moderatiei, adevarul este ca intreaga problema a siropului de porumb bogat in fructoza consta in faptul ca moderatia este aparent imposibila. Siropul interfereaza cu metabolismul organismului, astfel incat o persoana nu se poate opri din mancat. Este cu adevarat greu sa va controlati poftele intrucat siropul de porumb bogat in fructoza incetineste secretia de leptina in organism. Leptina este un hormon important care va spune ca sunteti satui si ca trebuie sa va opriti din mancat. De aceea este atat de strans asociata cu obezitatea in SUA. E ca o dependenta de droguri.


Carnea rosie si carnea prelucrata
Studiul calitatii alimentelor efectuat de New England Journal of Medicine a constatat ca, atat carnea rosie, dar si cea prelucrata au determinat cresterea in greutate. Pe parcursul studiului de patru ani, s-a demonstrat faptul ca acumularea kilogramelor a fost strans legata de ambele tipuri de carne fiind, de asemenea, invers proportionala cu cantitatea de legume consumata de catre participantii la studiu.


Continutul scazut de grasimi ale preparatelor junk food
Preparatele junk food in sine reprezinta o problema, dar, de multe ori cand preparatul junk procesat devine sarac in grasimi este chiar mai rau. Este un joc al mintii pe care il jucam cu noi insine si care inseamna, uneori, justificarea unui consum alimentar mai mare pentru ca alimentele prezinta un continut redus de grasimi. In plus, atunci cand produsele alimentare au un continut redus de grasimi, producatorii trebuie sa completeze gustul pe undeva, astfel incat acestia adauga o cantitate mult prea mare de zahar. Si astfel vom dori mai mult si mai mult.


Alimentele dietetice care se prepara in cuptorul cu microunde
In acest joc al scaderii in greutate, frumusetea meselor preparate la microunde consta in faptul ca este deja portionata. Preparatele destinate pregatirii la microunde sunt sarace in nutrienti si, in plus, producatorii, de multe ori, adauga tone de sare acolo unde ar trebui sa fie grasime. Acest lucru ne umfla si ne face sa retinem apa. In schimb, puteti sa va pregatiti singuri o masa adevarata. Nu trebuie sa fie complicata, dar, pana la urma, alimentele integrale proaspete sunt cele care ne mentin supli.


Alcoolul
Alcoolul pur contine aproximativ 7 calorii pe gram, ceea ce face ca acesta sa determine luarea in greutate de aproximativ doua ori mai mult decat carbohidratii sau proteinele (ambele contin aproximativ 4 calorii pe gram), aflandu-se doar putin sub valoarea calorica a grasimilor (un gram grasime furnizeaza 9 calorii). Acest lucru inseamna ca, daca doriti sa slabiti si sa reduceti grasimea in exces, alcoolul nu este o alegere buna.


Prea mult alcool ne inmoaie si ne face sa mancam alimente pe care – in mod normal – le-am evita. Acest lucru nu inseamna ca nu puteti bea niciodata, dar cand faceti acest lucru, limitati-va la una sau doua bauturi.


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/7-foods-that-keep-us-fat.html



7 alimente care ne mentin grasi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu