luni, 6 mai 2013

8 sfaturi pentru a supravietui unei despartiri urate

Atunci cand o relatie a ajuns la final, durerea si stresul sunt aproape inevitabile. Indiferent de modalitatile alese pentru a pune capat unei relatii, este foarte probabil sa simtiti un roi de emotii complicate si greu de indurat – de la furia pe fostul partener la idealizarea relatiei pierdute. Ati putea fi, de asemenea, cuprinsi de indoieli daca va veti reveni vreodata si veti putea scapa de durerea pe care o simtiti sau daca veti putea iubi din nou. Ceea ce aveti nevoie acum sunt strategii care sa va ajute sa treceti prin acest moment dificil si o orientare catre alegeri sanatoase, care va vor ajuta sa iesiti din aceasta relatie puternici si teferi. Expertul in relatii, Susan J. Elliott, ofera consiliere cu privire la depasirea durerii din inima.


Bariere de depasit
Disperarea. In timp ce este natural si sanatos sa plangi in urma unei relatii sfarsite, inecarea in tristete – care intrece un anumit punct – va tine blocati. Deci, daca va veti spune ca nu veti reusi sa treceti peste asta sau daca va convingeti ca, pur si simplu, nu sunteti buni la capitolul relatii, nu veti reusi niciodata. “Pentru a-l parafraza pe Henry Ford:” Indiferent daca crezi ca poti sau crezi ca nu poti, ai dreptate”, spune Elliott.
Romantizarea fostului partener. O perspectiva care va poate tine blocati, spune Elliott, este ideea ca nu veti gasi niciodata un partener la fel de bun ca cel pe care il pierdeti. Aceasta gandire totul-sau-nimic este o capcana care va impiedica sa va vindecati si sa mergeti mai departe. Si va poate lovi chiar daca o alta parte din voi stie ca despartirea a fost cel mai bun lucru care se putea intampla.
Detestarea fostului. In timp ce romantizarea a ceea ce ati avut nu este un lucru util, nici ponegrirea fostului partener nu este benefica. “Sperand ca nenorocitul sa fie lovit de o masina este o modalitate foarte buna de a ramane nefericiti la nesfarsit”, sustine Elliott.
Agatarea de ideea identitatii de cuplu. Cand ati avut o relatie pentru o perioada semnificativa de timp, poate fi ciudat si derutant sa fiti dintr-o data singuri. Va puteti simti ciudat fiind o persoana “fara pereche” atunci cand iesiti cu prieteni care au parteneri. De asemenea, puteti sa fiti inspaimantati de perspectiva de a reintrarea in scena intalnirilor si relatiilor.







Strategii pentru succes
Predati-va tristetii. . . pentru un timp. “Plangeti si plimbati-va prin camera primele doua saptamani”, spune Elliott. Dupa aceea, reduceti timpul de jelire. “Primul lucru dimineata, la dus, sau intr-un alt moment din zi, permiteti-va un ragaz sa plangeti”, spune ea. “Apoi, continuati-va ziua ta cat de bine puteti.”
Faceti un inventar. “Asterneti pe hartie atat aspectele bune dar si pe cele rele ale relatiei voastre”, spune Elliott. “Acest lucru va va face sa treceti de la emotie pura la un proces de gandire mai obiectiva si demonstreaza ca este ceva mai mult in acest tablou decat ceea ce simtiti pentru moment.”
Umpleti golul. “Cu cat mai repede va implicati in noi activitati si va faceti noi prieteni”, sustine Elliott, “cu atat mai rapid va veti vindeca.” Daca va simtiti goi, epuizati, incepeti domol, cu cateva activitati simple care stiti ca va vor bucura – probabil distractiile sau hobby-urile pe care le-ati pus deoparte in timpul relatiei avute. Intalniti-va cu prietenii de incredere si cautati sprijin in cei noi pe care ii introduceti in viata voastra.
Luati lectii. O relatie esuata va poate invata multe lucruri despre voi si ce anume doriti de la un partener, toate va vor fi de folos data viitoare. Ce puteti culege din relatiile voastre trecute care sa va permita sa puneti bazele uneia mai bune mergand mai departe?


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/8-tips-to-survive-a-bad-breakup.html?page=1



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu