marți, 21 mai 2013

Zorii celei de-a doua revolutii americane?

La data de 6 mai, activistul Adam Kokesh, veteran din corpul puscasilor marini americani si gazda a unui show radio, a anuntat pe site-ul Adam vs. the Man organizarea unui mars armat care ar urma sa aiba loc in Washington D.C. de ziua nationala a SUA. Organizatorii evenimentului au facut apel la protestatari sa vina cu pusti agatate la spate, Kokesh explicand ca “este o revolta armata impotriva guvernului american”.


Intr-o postare pe contul sau Facebook, Adam Kokesh a precizat ca “va fi un eveniment non-violent, dar numai daca guvernul nu decide sa il faca violent”.
Adam a mai facut un anunt, potrivit caruia avea certitudinea pentru 1000 de persoane care ar urma sa participe la mars, dar scopul sau era ca pana la 1 iunie numarul participantilor sa creasca la 10.000.
Tot el afirma ca participantii la mars nu se vor opune arestarii, fiind constienti de faptul ca in D.C. este interzis portul de arma de catre civili. Scopul marsului este acela de a transmite un mesaj puternic de opozitie impotriva guvernului federal american cu privire la politica acestuia de dezarmare a populatiei civile.
Se pare, insa, ca nu va putea participa la marsul organizat de el, intrucat in data de 18 mai Adam a fost arestat de politia din Philadelphia in timp ce participa la o actiune publica de sprijinire a legalizarii marijuanei. Desi nu fumase “iarba” si nici nu s-a opus arestarii, asa cum reiese evident din inregistrarile video postate pe Youtube, Kokesh ar fi fost acuzat pentru opunere la arestare si atacarea organelor de ordine. Mai mult, i s-ar fi refuzat si dreptul de a contacta telefonic pe cineva.
Activistii au demarat o serie de actiuni care vizeaza autoritatile din Philadelphia, bombardand cu telefoane politia, procuratura si primaria, solicitand informatii despre Adam. Ei sunt convinsi ca arestarea sa nu are nicio legatura cu evenimentul la care participa, ci cu cel care ar urma sa se desfasoare in data de 4 iulie in Washington D.C.
Acest incident vine pe fondul unor nemultumiri din ce in ce mai accentuate la adresa administratiei Obama, care se afla in centrul mai multor scandaluri: musamalizarea incidentului Benghazi, hartuirea de catre fisc (IRS) a celor care critica administratia Obama, precum si supravegherea abuziva a jurnalistilor de la Associated Press de catre Departamentul de Justitie.
Potrivit unui sondaj de opinie facut public la 26 aprilie de catre Fairleigh Dickinson University’s PublicMind, 3 din 10 americani cu drept de vot considera ca “in urmatorii ani, ar putea fi necesara o revolutie armata pentru a ne proteja libertatile”.


Surse:


http://tpmdc.talkingpointsmemo.com/2013/05/armed-rebellion-poll.php
http://www.prisonplanet.com/armed-march-on-washington-d-c-announced-for-july-4th-is-adam-kokesh-crazy-or-courageous.html



Zorii celei de-a doua revolutii americane?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu