miercuri, 8 mai 2013

Beneficiile si pericolele argilei din bentonit

Argila din bentonit are puternice proprietati de curatare interna si a devenit un ingredient popular in unele programe de dezintoxicare. Multi oameni au folosit argila din bentonit pentru a aborda simptomele constipatiei, precum balonarea si gazele. Unii au citat bentonita chiar ca avand capacitatea de a ameliora simptomele unor afectiuni mult mai grave, cum ar fi sindromul colonului iritabil.


Beneficiile bentonitei:



  1. Indepartarea metalelor toxice si substantelor chimice in urma tratamentelor cu radiatii

  2. Promoveaza echilibrul bacteriilor sanatoase in sistemul digestiv

  3. Sprijina detoxifierea ficatului

  4. Ajuta la curatirea colonului

  5. Stimuleaza sistemul imunitar


De ce este eficienta argila din bentonit?


Bentonita are molecule incarcate negativ care ii confera proprietati de adsorbtie. Este capabila sa treaca prin tractul intestinal si sa atraga toxinele, care sunt incarcate pozitiv. Atunci cand acestea intra in contact una cu cealalta, are loc un schimb de ioni in urma caruia se realizeaza lipirea lor, molecula toxica fiind absorbita de catre molecula argilei.







Abilitatile sale de absorbtie provin din numarul redus de minerale care o alcatuiesc — doar 17 minerale. Acest numar mic indica un potential mai mare de absorbtie a altor molecule. Moleculele toxinei, care se ataseaza de moleculele argilei, sunt inglobate in molecula de argila. In aceasta stare, corpul nostru poate expulza argila continand toxina prin miscari intestinale normale.


Precautii:


Acest tip de argila este puternica si eficienta. Cu toate acestea, exista situatii cand nu ar trebui sa fie administrata:



  1.      Persoanele in varsta si femeile gravide nu ar trebui sa utilizeze argila din bentonit

  2.      Nu ar trebui sa fie luata in termen de 2 ore de la administrarea altor medicamente sau suplimente


Folosirea acestui tip de argila (cu respectarea tuturor instructiunilor) pare a fi sigura, dar trebuie sa va consultati intotdeauna cu un specialist din domeniul medical care sa va evalueze propriile nevoi.


Sursa:


http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/benefits-and-dangers-of-bentonite-clay/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu