sâmbătă, 18 mai 2013

13 puteri vindecatoare ale lamailor

Daca nu obisnuiti sa aveti lamai proaspete in regimul dumneavoastra alimentar, poate veti dori sa schimbati acest lucru dupa ce veti fi citit numeroasele beneficii pentru sanatate ale lamailor, sucului de lamaie, partii albe (stratul interior al cojii) sau chiar beneficiile cojilor de lamaie.


Am scris mai jos 13 puteri uimitoare de vindecare ale lamailor:



  1. Curata intestinul: Gustul lamaii ofera acestor fructe capacitatea de a creste peristaltismul – miscare de contractie (urmata de o relaxare periodica) a musculaturii stomacului si intestinului, care se propaga sub forma de unde si face ca alimentele sa fie impinse de-a lungul tubului digestiv – care contribuie la eliminarea deseurilor din intestine si la imbunatatirea regularitatii scaunului. Adaugati sucul de la o lamaie in apa fierbinte si beti lichidul dimineata pe stomacul gol.

  2. Cancer: Lamaile contin 22 de compusi anticancer, inclusiv limonene – un ulei natural care incetineste sau opreste cresterea tumorilor canceroase la animale. Lamaile contin, de asemenea, o substanta numita glicozida flavonolica ce opreste diviziunea celulara in celulele canceroase.

  3. Raceala si gripa: Lamaile sunt bogate in vitamina C si flavonoide care actioneaza impreuna pentru a “lovi” serios  infectiile.

  4. Ficat: Dimineata, sucul proaspat de lamaie adaugat la un pahar mare de apa reprezinta un detoxifiant hepatic deosebit.

  5. Proprietati nutritive: Lamaile contin vitamina C, acid citric, flavonoide, complexul de vitamine B, calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu si fibre.

  6. Echilibreaza chimia organismului: Desi lamaile sunt acide, ele interactioneaza cu metabolismul organismului avand un efect de alcalinizare asupra fluidelor corpului contribuind la restabilirea echilibrului pH-ului.

  7. Alergii: Lamaile contin fitonutrientul hesperetina. S-a demonstrat ca acest compus atenueaza simptomele alergice.

  8. Creier si tulburari ale sistemului nervos: S-a dovedit ca lamaile sunt eficiente in cazul unor tulburari ale creierului (cum ar fi boala Parkinson) gratie tangeretinei — un fitonutrient puternic continut in cojile acestor fructe.

  9. Tulburari oculare: S-a demonstrat – in cadrul unor studii – ca rutinul identificat in lamai, amelioreaza simptomele afectiunilor oculare, inclusiv a retinopatiei diabetice.

  10. Proprietati antivirale: in afara de faptul ca sunt eficiente impotriva virusurilor care cauzeaza raceala si gripa, limonoidele si terpenele continute in lamai au dovedit efecte antivirale si in cazul altor tipuri de virusuri.

  11. Diabet: in plus fata de imbunatatirea problemelor oculare asociate diabetului, lamaile contin hesperetina care scade nivelurile de zahar din sange (atunci cand acestea sunt mari).

  12. Fiere si pietre la rinichi: acidul citric identificat in sucul de lamaie ajuta la dizolvarea calculilor biliari, depozitelor de calciu si pietrele la rinichi.

  13. Proprietati antiimbatranire: vitamina C continuta in lamai ajuta la neutralizarea radicalilor liberi asociati proceselor de imbatranire a populatiei si celor mai multe tipuri de boli.


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/13-healing-powers-of-lemons.html



13 puteri vindecatoare ale lamailor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu