joi, 9 mai 2013

Scandalul Benghazi: se preconizeaza ca Obama va parasi biroul

Pana in ziua de azi, nu este cunoscut rolul pe carel-a avut presedintele Richard Nixon in intrarea prin efractie de la hotelul Watergate, dar inregistrarile de la Casa Alba confirma faptul ca el si seful cabinetului sau, H.R. Haldeman, au discutat despre folosirea CIA pentru incetinirea investigatiilor conduse de FBI.







A fost o musamalizare, asa cum ne arata istoria, care a atras la final demisia lui Nixon si caderea sa in dizgratie.
Acum, Congresul investigheaza o posibila musamalizare a atacului terorist care a avut loc la 11 septmebrie 2012 la sediul serviciilor externe ale Statelor Unite din Benghazi, Libia, in timp ce voci proeminente previzioneaza ca scandalul va duce la prabusirea administratiei Obama.
Fostul guvernator de Arkansas si candidat prezidential Mike Huckabee a facut o previziune indrazneata saptamana aceasta, inaintea audierilor de miercuri din Camera Reprezentantilor, in cadrul carora au comparut martori ai atacului.
“Cred ca inainte ca totul sa se termine, presedintele nu isi va fi dus mandatul pana la capat”, a spus el. “Stiu ca ma risc. Dar nu este vorba despre ceva minor. Nu a fost ceva minor cand Richard Nixon a mintit poporul american si a lucrat cu cei din administratia sa sa musamalizeze ceea ce s-a intamplat cu adevarat in Watergate.
“Dar va reamintesc – oricat de grav a fost Watergate, pentru ca a condus la ruperea increderii dintre presedinte si popor, nu a murit nimeni. Este vorba despre ceva mult mai grav in acest caz, pentru ca patru americani au murit”.
Intre timp, John Bolton, fost ambasador ala Natiunile Unite si membru al American Enterprise Institute, a declarat, de asemenea, ca scandalul Benghazi ar putea conduce la indepartarea din functie a lui Obama.
“Acesta ar putea fi punctul critic”, a declarat el pentru Newsmax. “Atat de grav este pentru ei”.
Frank Gaffney, presedintele Centrului pentru Politica Securitatii, a scris in Washington Times: “barajul se pare ca se rupe la aproape opt luni de musamalizare a atacului jihadist asupra americanilor si facilitatilor acestora din Benghazi, Libia”.
Dupa atacul asupra sediului serviciilor externe din Benghazi, administratia Obama a declarat initial ca a avut loc o revolta spontana a musulmanilor cu privire la un mic film putin cunoscut difuzat online, in care era defaimat fondatorul Islamului.
Dar acum exista probe potrivit carora administratia a stiut ca a fost un atac terorist, dar si-a schimbat discursul.
Comisia de supraveghere si reforma guvernamentala din Camera Reprezentantilor sapa dupa adevar, organizand o audiere a celor care se aflau in Benghazi, pentru a explica ce s-a intamplat.
Audierile vor conduce la aflarea celor care au creat povestea care a fost servita Americii, precum si a motivelor.


Autor: Bob Unruh
Sursa: http://www.wnd.com/2013/05/obamas-departure-predicted-as-congress-focuses-on-cover-up/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu