joi, 16 mai 2013

Agentul CIA retinut la Moscova: mason, intelectual si latifundiar

Dupa ce secretarul III al ambasadei SUA a fost retinut in flagrant de FSB, mai multe televiziuni, incepand cu Fox News si terminand cu Al Jazeera, s-au repezit sa demonstreze ca esecul CIA este de fapt o inscenare pusa la cale de serviciile ruse.
Intr-adevar, Rayan Fogle nu seamana cu un James Bond, iar peruca, compasul, harta Moscovei si un telefon primitiv cu care a fost prins agentul CIA nu seamana cu dotarile spionilor americani din filmele hollywoodiene.
Realitatea cotidiana a serviciilor de informatii se deosebeste radical de filmele de actiune. In viata reala, agentii prefera sa poarte la ei cat mai putin aparataj electronic si cat mai putine obiecte care ar putea oferi informatii suplimentare in cazul retinerii de catre serviciile de contraspionaj. Gadgeturile sunt ok pentru „echipa care joaca pe teren propriu”, pe cand cei care incearca sa racoleze informatori intr-o tara ostila prefera sa nu lase urme electronice. Asa se explica „dotarile de moda veche” cu care a fost prins Rayan Fogle.
Mass-media occidentala incearca sa-l prezinte ca pe un functionar obisnuit care ocupa o pozitie joasa in ierarhia ambasadei de la Moscova. Formal, este o descriere corecta, dar „realitatea din teren” a fost cu totul diferita. Rayan Fogle se ocupa de interactiunea cu fortele subversive din Rusia si nu era un „simplu functionar”. Pentru a intelege acest lucru este suficient sa punem in balanta cateva aspecte mai putin cunoscute ale biografiei sale.
Fogle provine dintr-o familie instarita si bine „racordata” la clasa politica americana. Viitorul agent CIA a absolvit cu brio Universitatea Colgate si fiind in topul studentilor acestei institutii de elita a fost initiat in cadrul „societatii inchise” Konosioni. Acest „club select” este o institutie asemanatoare cu renumitele „societati” de genul Skull and Bones din care au facut parte mai multi presedinti americani in perioada studentiei. Revenind la Konosioni, se pot observa cateva detalii interesante referitoare la acest „club select”. In fiecare an, numai 13 barbati si 13 femei pot intra in randul acestei „societati”, ale carei ritualuri includ marsuri nocturne cu torte si „sesiuni inchise” in cadrul carora membrii „clubului” probabil discuta despre „leadership si excelenta”. Insasi „societatea” Konosioni a fost formata prin fuziunea in 1934 a doua societati secrete Skull and Scroll si Gorgon’s Head (capul Gorgonei). Toate ciudateniile legate de modul de operare si ritualistica acestei „societati” se explica usor daca consultam registrul lojelor masonice din SUA si un atlas al templelor masonice americane. Prin aceste proceduri banale putem afla ca in apropierea campusului universitar si al sediului „societatii” Konosioni se afla templul masonic al Lojei Masonice Konosioni, numar de registru 950, adresa 116 East Genessee Street Fayetteville, NY. S-a inchis cercul. „Umilul si banalul” functionar al ambasadei americane, Ryan Fogle este de fapt membrul unei „societati secrete” selecte, deosebit de influente si afiliate structurilor masonice americane.
Agentul CIA a plecat in Rusia, fiind deja foarte „dotat” din punct de vedere material. O scurta consultare a registrelor latifundiare din Fairfax County, statul Virginia, arata ca Ryan Fogle este fericitul proprietar al mai multor condominiumuri de lux, unul dintre ele fiind evaluat conservativ la peste 360 de mii de dolari.
Acum avem o imagine mai clara asupra situatiei de la Moscova. Secretarul III al ambasadei SUA, un fost student model, un tanar latifundiar si membru al „societatilor secrete” din cadrul masoneriei americane se plimba printr-un parc, la ora 23:15, avand la el doua peruci, un compas, o „scrisoare de racolare” si 16 mii de euro cash, fiind perfect pregatit pentru o „intalnire de afaceri” cu un agent FSB. Surse din cadrul FSB au explicat jurnalistilor televiziunii de stat ca Fogle a fost pedepsit exemplar pentru „insolenta”. Probabil, in perioada instructajului dinaintea plecarii in misiune la Moscova, „confratii” nu i-au explicat ca, spre deosebire de SUA sau Romania, serviciile secrete ruse nu au nici un fel de reverenta fata de „fiii vaduvei” indiferent de gradele si sortuletele detinute.







Autor: Valentin Mandrasescu
Sursa:
http://romanian.ruvr.ru/2013_05_16/agentul-Cia-retinut-la-Moscova-mason-intelectual-si-latifundiar/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu