marți, 7 mai 2013

Cea mai bogata pisica din lume

A lasa averi de zeci de milioane de dolari animalelor de companie devine un lucru din ce in ce mai obisnuit in intreaga lume. In 2011, o mostenitoare italiana in varsta de 94 de ani, a decedat si si-a lasat intreaga sa avere de 13 milioane de dolari pisicii ei, Tommaso. Mostenitoarea, Maria Assunta, era vaduva si nu avea copii, atunci cand l-a adoptat pe Tommaso, o pisica ratacita, plina de purici, care umbla pe strazile Romei.


In semn de recunostinta, Tommaso a devenit insotitorul ei iubitor si devotat. Astfel, atunci cand doamna Assunta a murit, se pare ca aceasta a simtit ca Tommaso merita intreaga avere. Legea italiana, cu toate acestea, interzice trecerea averii cuiva direct in posesia unui animal, astfel ca doamna Assunta si-a numit asistenta, prietena si iubitoare de pisici, supraveghetorul de incredere care sa se ingrijeasca de binele si averea lui Tommaso.


Proprietara lui Tommaso a incercat, initial, sa gaseasca o asociatie pentru bunastarea animalelor care sa aiba grija de motanul ei, dar, potrivit avocatului ei, a simtit ca niciuna nu putea oferi asigurari adecvate pentru viitorul acestuia.


Astfel a dat peste Stefania, o iubitoare de pisici pe care doamna Assunta a intalnit-o intr-un parc si care, peste un timp, si-a adus pisica sa se joace cu Tommaso.


Stefania, asistenta medicala fiind, a inceput sa aiba grija de femeia fragila, in varsta si a sfarsit prin a fi numita curator atat pentru pisica cat si pentru avere.


“I-am promis ca voi avea grija de pisica, atunci cand ea nu va mai fi printre noi. A vrut sa se asigure ca Tommaso va fi iubit si alintat. Dar niciodata nu mi-am imaginat ca a avut atata bogatie. A fost foarte discreta si linistita, am stiut foarte putine lucruri despre viata privata. Mi-a spus doar ca a suferit mult de singuratate.”


Acum, asistenta si Tommaso traiesc, impreuna cu o alta pisica, in mediul rural, intr-o locatie ramasa secreta, in scopul de a evita vanatorii avere si escrocii.


Nu prea stiu ce sa cred despre aceasta tendinta (care ia amploare) de a lasa sume obscene de bani unor animale de companie. Daca cineva vrea sa lase o suma de bani pentru a asigura bunastarea animalului lor dupa propria lor moarte, acest lucru nu este numai de la sine inteles, dar este si responsabil. Dar sa lasi de milioane? Ridicol. Mai ales atunci cand sunt atat de multe animale – si oameni – care sufera de lipsa de resurse si de o ingrijire corespunzatoare.


Doar alte doua animale au mostenit mai multi bani decat Tommasino.


Cel mai bogat animal din lume este considerat a fi Gunter, un ciobanesc german, caruia i-au fost lasate 138 milioane $ de mostenitoarea Karlotta Liebenstien.


Patricia O’Neill, sotia fostului campion de inot australian Frank O’Neill, a lasat o avere de 61 milioane de dolari unui cimpanzeu pe nume Kalu.


Surse:


http://www.care2.com/greenliving/worlds-richest-cat.html


http://www.dailytelegraph.com.au/news/weird/maria-assunta-of-rome-bequeths-entire-133-million-estate-to-former-stray-cat-tommasos-care/story-e6frev20-1226219410125



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu