marți, 7 mai 2013

Martor ocular: Jokar Tarnaev nu l-a impuscat pe politistul din Boston

Martori la focurile de arma in care au fost implicati atentatorii din Boston au oferit informatii care sunt contradictorii cu versiunea oficiala, acestia declarand ca politistul Richard H. Donohue Jr. nu ar fi fost impuscat de Jokar Tarnaev, ci de alti politisti in cadrul unui foc incrucisat.







Rapoartele anterioare oferite de presa ii invinovateau pe fratii Tarnaev pentru impuscarea ofiterului de politie Sean Collier, din campusul MIT, precum si a ofiterului Donohue, afirmandu-se ca suspectii s-au angajat intr-o incercare disperata de a fugi de politie, raspunzand cu focuri de arma si aruncand bombe imptrovizate.
Totusi, imaginile care au surprins urmarirea sugereaza ca cei doi frati au incercat sa se predea in momentele in care se aflau sub un baraj de focuri de arma. Inregistrari audio de la fata locului ii surprind pe suspecti tipand: “calmati-va” si “nu am facut-o noi”, in timp ce gloantele erau trase dintr-o singura directie.
La acestea se adauga sustinerile matusii lui Tamerlan Tarnaev, potrivit careia in imaginile in care politia aresteaza un suspect dezbracat nevatamat este nepotul ei, contrazicand versiunea oficiala in care Tarnaev ar fi fost grav ranit in schimbul de focuri si sugerand ca a fost ucis in timp ce se afla in custodia autoritatilor.
Martorii oculari contrazic, de asemenea, sustinerile politiei, potrivit carora Jokar Tarnaev ar fi trecut cu masina peste fratele sau, ei afirmand ca acesta a fost calcat de masina politiei.
“Martorii oculari afirma cu tarie ca politistul Richard H. Donohue Jr.a fost impuscat si aproape ucis de un coleg ofiter in Watertown, pe 19 aprilie, in timpul unei ploi de gloante dezlantuite asupra lui Jokar Tarnaev, in timp ce acesta incerca sa scape de urmaritori intr-un vehicul utilitar sport furat”, raporteaza Boston Globe.
Martorii care locuiesc aproape de locul unde s-au tras focurile de arma isi amintesc cum Donahue se prabusea la pamant in timp ce Jokar Tarnaev se indeparta in viteza intr-un SUV.
Rapoartele existente arata cum suspectii nu mai erau inarmati la acest moment, “sugerand ca focul de arma care l-a ranit pe Donahue a venit din partea politiei”.
In plus, cand politistii l-au retinut pe Jokar Tarnaev in seara urmatoare, el nu era inarmat, ceea ce contrazice sustinerile politiei potrivit carora ar fi fost implicat intr-un schimb de focuri in timp ce se ascundea intr-o barca.
Scepticii versiunii oficiale spun ca fratii ar putea fi parte a unui complot mult mai larg, sau ca ar fi niste nebuni “convenabili”, care s-ar fi aflat sub tutela FBI-ului cu ani inainte de atacul terorist.
Mama suspectilor, Zubeidad Tarnaeva, continua sa afirme ca baietii ei sunt nevinovati, declarand pentru Associated Press saptamana trecuta ca “Totul este minciuna si ipocrizie”.


Autor: Paul Joseph Watson 
Sursa: http://www.prisonplanet.com/eyewitnesses-dzhokhar-tsarnaev-did-not-shoot-boston-cop.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu