marți, 23 aprilie 2013

4 plante care curata ficatul

Ficatul este, fara indoiala, unul dintre cele mai importante organe de detoxifiere din organismul nostru. El contribuie la realizarea procesului de digestie dar participa si in metabolismul grasimilor si detoxifica organismul de poluantii daunatori, aditivii alimentari si alte toxine. Mai jos sunt mentionate patru plante care contribuie la curatarea ficatului:


Armurariu (Silybum marianum)


Ingredientul medicinal primar continut in armurariu poarta denumirea de silimarina. Acest compus protejeaza ficatul prin inhibarea substantelor daunatoare de la acest nivel si care cauzeaza deteriorarea celulelor hepatice. Silimarina stimuleaza, de asemenea, regenerarea celulei hepatice pentru a contribui la reconstructia ficatului dupa ce acesta a suferit leziuni. De asemenea, silimarina contribuie la prevenirea epuizarii nutrientului glutation – unul dintre cele mai importante elemente nutritive pentru detoxifierea ficatului.


Silimarina continuta in semintele de armurariu nu prezinta o solubilitate foarte mare in apa, astfel ca nu se extrage bine sub forma de ceai. In schimb, pentru curatarea si protectia ficatului se recomanda un extract standardizat care contine aproximativ 140 mg de silimarina.


Radacina de papadie (Taraxacum officinale)


Natura ne ofera in fiecare primavara o farmacie destinata curatarii ficatului. Papadia este una dintre cele mai bune plante pentru tratamentul hepatic pe care Mama Natura ne-a putut-o oferi.


Jurnalul australian al plantelor medicinale citeaza doua studii care au aratat proprietatile papadiei de regenerare a ficatului in cazuri de icter, umflarea ficatului, hepatita si indigestie. Daca alegeti sa includeti radacina de papadie in eforturile de curatare hepatica, se recomanda administrarea a 500 pana la 2000 mg pe zi (sub forma de capsule). Alternativ, puteti face un decoct folosind doua lingurite de radacina de papadie pulbere la o cana de apa. Se aduce la fierbere si se mentine la foc mic timp de cincisprezece minute. Beti o cana, de trei ori pe zi.


Anghinare (Cynara scolymus)


Anghinarea contine compusi numiti acizi cafeilchinici care au demonstrat puternice efecte de regenerare hepatica, similare cu armurariul. Anghinarea se gaseste, de obicei, sub forma de capsule. Dozele sunt cuprinse intre 300 si 500 mg, pe zi.


Turmeric (Curcuma longa)


Un condiment frecvent utilizat in curry indian, turmericul contribuie la regenerarea celulelor ficatului si il curata de toxine. De asemenea, curcuma creste productia de bila pentru eliminarea toxinelor si poate ajuta la reducerea inflamatiei ficatului. S-a demonstrat, prin studiile realizate, faptul ca turmericul creste nivelurile a doua enzime hepatice care promoveaza Faza II a reactiilor desfasurate in procesul de detoxifiere a ficatului. Turmericul se prezinta sub forma de capsule si tablete, uneori sub denumirea “curcumina” — ingredientul cheie in turmeric. Urmati instructiunile de pe ambalaj. Puteti adauga, de asemenea, turmeric macinat la supe, tocane si curry.


Consultati-va intotdeauna medicul inainte de a ingera orice planta. Acest articol este prevazut doar pentru scopuri informationale si nu este destinat pentru a diagnostica sau trata boli.


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/4-herbs-to-cleanse-your-live.html



4 plante care curata ficatul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu