vineri, 12 aprilie 2013

Informatii rapide despre oameni celebri

In Occident, cele mai populare nume de baieti sunt James si John. Cel mai cunoscut nume de fata este Mary.


Numele Wendy a fost folosit pentru prima data in cartea Peter Pan scrisa de JM Barrie.


Exista in jur de 5000 de printi si de printese in Arabia Saudita.


Merit-Ptah, care a trait in Egiptul Antic in jurul anului 2700 i.Hr., a fost prima femeie medic din toate timpurile.


Palatul Escorial (palatul simbol al monarhiei spaniole din secolul 16-lea) al regelui Filip al II-lea a avut 1200 usi.


Adriaan van der Donck a fost primul si singurul avocat in New York, in 1653.


Duce este cel mai mare rang care poate fi obtinut fara a fi un rege sau un print.


Familia regala britanica si-a schimbat numele de familie din Saxe-Coburg-Gotha in Windsor, numele castelului lor, in 1917.


Inainte de a scrie romanele din seria 007, Ian Fleming a studiat limbile straine la universitatile din Munchen si Geneva, a lucrat pentru agentia Reuters la Moscova, iar apoi a devenit bancher si agent de bursa.


Iulius Cezar a fost cunoscut ca un foarte bun inotator.


Cand Alexander Graham Bell a murit, in 1922, niciun telefon, deservit de sistemul Bell din SUA si Canada, nu a sunat  timp de un minut.


Persoanele ucise de cele mai multe ori in timpul jafurilor bancare sunt hotii.


Orville Wright a numarat ouale produse de gainile sale pentru a le putea consuma in ordinea in care au fost ouate.


In ziua de Anul Nou, 1907, Theodore Roosevelt a dat mana cu 8513 persoane.


Cea mai batrana persoana este Methuselah (969 de ani).


Un exocanibal mananca doar dusmani. Un indocanibal mananca doar prieteni. (Exocanibalismul, spre deosebire de endocanibalism, este practica de a devora cadavre umane provenite de la persoane din afara propriei comunitati, trib sau grup social — mai ales, carnea si unele organe, precum inima. In general, imbraca forma sacrificiilor ceremoniale sau ritualul in care are loc consumul carnii unui rival in scopul de a absorbi vitalitatea acestuia sau o alta trasatura considerata valoroasa, precum si o expresie simbolica a dominatiei unui dusman in razboi. Asemenea practici sunt documentate in diverse culturi, precum cazul aztecilor din Mexic, Carib si Tupinamba din America de Sud.)


Alexander Graham Bell nu si-a sunat niciodata sotia sau mama lui pentru ca erau surde.


Tatal lui Burt Reynolds a fost seful politiei din West Palm Beach, Florida.


Pe data de 05 octombrie 1974, dupa patru ani, trei luni si saisprezece zile dupa ce Dave Kunste a plecat din Minnesota, a devenit primul om care a facut inconjurul lumii pe jos, facand mai mult de 20 de milioane de pasi.


Marinarii englezi au ajuns sa fie numiti Limeys (prescurtarea pentru lime juicer) dupa ce au folosit suc de lamaie pentru a combate scorbutul.


Soldatii englezi au fost numiti Tommies, deoarece numele dat ca exemplu pe formularele destinate completarii de catre acestia era Thomas Atkins. (In SUA, numele exemplu inscris pe formulare este John Smith.)


Cuvantul “machiavelic” este numit dupa Niccolo Machiavelli, care a fost prieten cu Leonardo da Vinci.


Regina Isabella de Castilia, care l-a trimis pe Cristofor Columb sa gaseasca Americile, s-a laudat ca s-a imbaiat doar de doua ori in viata ei – la nastere si inainte sa se casatoreasca.


Leonardo da Vinci putea sa scrie cu o mana si sa deseneze cu cealalta simultan.


Pana la implinirea varstei de 18 ani, Woody Allen nu a citit aproape nimic in afara de carti de benzi desenate, dar a aratat deosebite abilitati de scriere. El a vandut glume pentru zece centi fiecare redactorilor de la rubrica de barfe.


Thomas Jefferson a scris propriul epitaf fara a mentiona ca a fost presedintele SUA.


Winston Churchill a fost balbait. Ca si copil, unul dintre profesorii sai a avertizat, “din cauza balbismului sau, nu ar trebui incurajat sa calce pe urmele tatalui lui si sa urmeze o cariera politica.”


Ludovic al XIV-lea a introdus ciocolata in obiceiurile curtii. In 1770, cand Marie-Antoinette se casatoreste cu Ludovic al XVI-lea, vine la curte cu propriul ciocolatier – Ciocolatierul Reginei, care inventa tot felul de retete cu migdale, flori de portocale sau menta.


Potrivit unor documente, Napoleon a avut ciocolata in toate campaniile sale militare.


Cuvantul “electric” a fost folosit pentru prima data in 1600 de William Gilbert, un medic al reginei Elisabeta I.


In 1973, vanzatorul de produse de cofetarie suedeze, Roland Ohisson, a fost ingropat intr-un sicriu confectionat in intregime din ciocolata.


Exista patru tipuri de casatorii: monogamia, poligamia, poliandria si casatoria de grup. Monogamia: forma de casatorie in care un barbat are o singura sotie. Poligamia — forma de casatorie in care un barbat are dreptul sa se casatoreasca in acelasi timp cu mai multe femei. Poliandria — forma de casatorie in care o femeie are concomitent mai multi soti. Casatoria de grup este de departe cea mai rara si nu a fost niciodata forma dominanta de casatorie, in orice societate cunoscuta.


Surse:


http://didyouknow.org/fastfacts/people/


http://en.wikipedia.org/wiki/Exocannibalism



Informatii rapide despre oameni celebri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu