sâmbătă, 20 aprilie 2013

FBI trebuie sa dea explicatii de ce nu l-a monitorizat pe suspectul atacului cu bomba din Boston, in ciuda unei avertizari clare cu privire la acesta

FBI trebuie sa explice detaliat de ce nu a fost capabil sa realizeze ca suspectul mai in varsta din atacul cu bomba din Boston, Tamerlan Tsarnaev, prezenta risc de terorism.


Potrivit propriei recunoasteri, FBI a fost avertizat in legatura cu Tsarnaev inca din 2011 (se banuieste ca de catre Rusia).
Guvernul strain a spus FBI-ului ca Tsarnaev a devenit “un adept al islamismului radical si un credincios infocat, schimbandu-se in mod radical … pregatindu-se sa paraseasca Statele Unite pentru a calatori intr-una din regiunile statului respectiv, in vederea aderarii la grupari subterane nespecificate”.
Ca raspuns la acest avertisment, FBI a verificat baza sa de date si i-au intervievat pe Tsarnaev si pe membrii familiei sale in vara anului 2011, dar nu a gasit dovezi de “activitati teroriste”
Apoi, FBI “a solicitat mai multe informatii” guvernului strain, dar nu a primit raspuns.
La mai putin de doi ani mai tarziu, Tsarnaev este suspectat a fi autorul atacului terorist din Boston, in care au fost ucisi trei oameni si au fost raniti aproape 200.
FBI trebuie sa raspunda la urmatoarele intrebari:
Avand in vedere avertismentul explicit, de ce FBI nu a continuat sa il monitorizeze pe Tsarnaev?
De ce nu a insistat FBI sa primeasca informatiile suplimentare de la guvernul strain?
Cat de obisnuit este un avertisment emis de un guvern strain despre o asemenea persoana?Primeste FBI mii de asemenea avertismente?
Ce a determinat FBI-ul sa il lase in pace pe Tsarnaev si ce ar trebui sa schimbe FBI pentru a evita pe viitor asemenea greseli?
Va efectua FBI o investigatie asupra ceea ce s-a intamplat?


Autor: Henry Blodget
Sursa: Business Insider



FBI trebuie sa dea explicatii de ce nu l-a monitorizat pe suspectul atacului cu bomba din Boston, in ciuda unei avertizari clare cu privire la acesta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu