miercuri, 24 aprilie 2013

Culisele politicii romanesti cu fantomele Securitatii, homosexualii SIE, santaj, orgii si afaceri murdare. Senatorul Marian dezlănţuie Jihadul

Senatorul Marian a facut luni, in cadrul unei conferinte de presa, dezvaluiri incendiare cu privire la viata si activitatea catorva dintre cei mai importanti lideri politici locali si nationali. Potrivit afirmatiilor senatorului, ex-ministrul Ovidiu Silaghi, acuzat si de faptul ca a solicitat cetatenia maghiara, este agent acoperit SIE, primarul Coica si Mircea Govor sunt “varfuri de lance” ale sefilor Serviciului Roman de Informatii.


Anchete la Politia de Frontiera si Jandarmerie


Senatorul a debutat conferinta de presa aluziv, cu un “La Multi ani” adresat “tuturor celor care poarta numele Gheorghe, inclusiv celor care poarta numele Vasile Gheorghe” dar si cu intepaturi la adresa unora dintre reprezentantii mass-media: “Ma bucur ca ati venit, desi ma intreb ce cauta Nord-Vest TV si Satmareanul, ca in ultima perioada n-ati dat nimic din conferintele de presa. Dar nu ma supara faptul ca ati fost trimisi sa spionati, conferinta este publica”.
Senatorul Marian s-a aratat multumit de faptul ca fraudarea examenelor organizate in cadrul Politiei de Frontiera, relatata pe larg de GNV, dar si memoriul jandarmilor satmareni, publicat integral de ziarul nostru, in care sunt reclamate abuzurile sefului IJJ satu Mare, colonelul Gheorghe Avram, au atras atentia organelor de ancheta. “Se face lumina in doua cazuri pe care le-am abordat in ultima perioada, in primul rand in cazul zecilor de politisti de frontiera dati abuziv afara in 2011, in numele unei asa-zise reforme idioate, initiate de presedintele Traian Basescu si de ministrul Traian Igas, in urma careia au fost eliberati din functie politisti cu scoala de ofiteri, onesti si merituosi, care au primit premii si alte distinctii, si au fost pastrati sau angajati ulterior din sursa externa politisti de frontiera fara scoala, fara cinste si fara profesionalism. Asa cum bine a titrat ieri Gazeta de Nord-Vest, DGA confirma fraudarea examenelor de la frontiera, urmand sa raspunda principalii corifei ai acestor examene frauduloase, comisarii sefi Gim Giurea si Vasile Maxim, care au detinut atunci functiile de sef adjunct, respectiv sef de inspectorat judetean de politie de frontiera”, a afirmat Marian.
Ancheta proprie pe problema examenelor fraudate
Acesta a mai precizat ca un grup de 24 de politisti de frontiera a inregistrat, in urma cu doua saptamani, o petitie la Comisia de cercetare a abuzurilor de la senatul Romaniei, si ca el insusi va avea calitatea de raportor pentru comisie. “Ca atare, voi declansa o ampla ancheta, incepand cu judetul Satu Mare si continuand cu judetele Maramures, Bihor, pentru a clarifica toate cazurile abuzive de eliberare din functie si pentru a solicita sanctionarea exemplara a celor vinovati”, a afirmat Marian, care a anuntat ca va organiza intalniri cu victimele examenelor fraudate. “Pe cei vinovati o sa-i chem in fata comisiei la Bucuresti, chiar daca am aflat ieri ca Vasile Maxim si-a luat din nou concediu de boala – anul asta a fost mai mult bolnav si plecat din unitate decat prezent – si chiar daca Gim Giurea, despre care am aflat ca are si un frate, Winnetou, in judetul lui de bastina, Vrancea, a fugit sa se roage pe la Bucuresti sa fie scapat. Nu au nicio sansa”, a opinat senatorul.
Acesta a facut referire si la memoriul care i-a fost transmis, adresat de zeci de cadre din inspectoratul Judetean de Jandarmi, care viza fraudele si abuzurile comise de seful inspectoratului judetean, colonelul Gheorghe Avram. “Saptamana trecuta, luni, a sosit la Inspectoratul Judetean de Jandarmi o echipa din Corpul de control al sefului Inspectoratului National al Jandarmeriei Romane, echipa care a stat la Satu Mare pret de o saptamana. am inteles ca, in urma verificarilor efectuate, se confirma aproape in totalitate sesizarile subalternilor colonelului Avram”, a spus Marian, care a reamintit faptul ca a depus sesizari penale la DNA si DGA impotriva sefului IJJ Satu Mare.


Replici la cutremurul politic local
In continuarea conferintei de presa, Marian a pus tirul pe primarul Dorel Coica. “Am aflat aseara cu surprindere ca primarul Dorel Coica Costel Michel a organizat ieri o conferinta de presa, fara sa ceara aprobarea conducerii judetene de partid, in care a anuntat ca solicita excluderea mea din partid si demisia din Senat, precizand ca va convoca organizatia de baza, organizatia nr. 10 din municipiul Satu Mare, pentru a decide in acest scop. Individul asta trebuia sa puna in primul rand mana pe statutul partidului. Acuma inteleg eu ca n-a mai pus mana pe o carte din facultate, dar nici asa (…) Dupa ce articolul 31 prevede sanctiunile care se pot aplica in ordine graduala membrilor PSD, articolul 32 prevede expres: sanctiunile prevazute la art 31 lit. d (excluderea – n.r.) se aplica in mod corespunzator membrilor birourilor permanente ale organizatiilor judetene, de sector si a municipiului Bucuresti, exclusiv de catre Comitetul Executiv National, prin hotarare adoptata cu doua treimi din membrii sai. Ori, eu sunt membru al Biroului Permanent interimar al Organizatiei judetene a PSD, ca si el, deci pot fi exclus cumai de CEN, in care intra toti presedintii organizatiilor judetene si membrii Biroului Permanent National, si cu votul a doua treimi. Deci nici Ponta, daca doreste, si Biroul Permanent in care are majoritatea, cu amicii sai juni turciti din Grand Hotel, nu ma poate exclude”, a precizat Marian. Acesta i-a transmis primarului Coica o copie a articolelor din statut.
“In rest, nu mai am de facut alte comentarii, pentru ca cu analfabetii, incultii, badaranii nu are rost sa-mi pun mintea”, a mai spus Marian, care a tinut sa precizeze din nou faptul ca va actiona in judecata posturile Nord-Vest TV, B1TV si Nasul TV, care au difuzat “atacurile murdare, josnice si suburbane” ale vicepresedintelui Consiliului Judetean, Govor Mircea Vasile Gheorghe, fara a-i solicita sau difuza dreptul la replica. “Trei cabinete de avocatura din Cluj, Targu Mures si Bucuresti au demarat procedurile de sesizare a CNA in vederea sanctionarii sau chiar a inchiderii acestor posturi, pentru ca au incalcat legea sub toate aspectele, incepand cu nesolicitarea si nedifuzarea dreptului meu la replica”, a afirmat Marian. Acesta a dat citire si unui mesaj transmis de ziaristul Grigore Cartianu (Nasul TV), prin care acesta ii adresa o invitatie la emisiunea “Cronica de Noapte”, pentru a-i da replica lui Mircea Govor, dar si pentru a discuta alte subiecte politice. Senatorul a afirmat ca nu va da curs invitatiei tardive si ca va lasa Justitia sa se pronunte cu privire la neacordarea dreptului la replica.


ANI, cu lupa pe Coica
Referitor la declaratiile “curajosului primar Coica Costel Dorel Michel”, Marian a precizat ca acesta a actionat la ordinul presedintelui PSD, primul ministru Victor Ponta, si la comanda SRI. “O sa las sa-si faca treaba Cel de Sus, impreuna cu ANI, pentru ca este verificat pentru anumite motive de incompatibilitate si de conflict de interese legate de activitatea academico-sanitara, si cu DNA, pentru acte grave de coruptie si frauda, inclusiv legate de finantarea neagra a campaniei sale electorale. Fiindca Govor tot a vorbit despre finantarea campaniei electorale a PSD, el a fost director de campanie, si daca tot s-a autodenuntat, va trebui sa si raspunda. Numai sa-si aminteasca tot ce-a facut, pentru ca iertarea de jumatate din pedeapsa functioneaza doar daca le denunti pe toate. Ori la mintea lui, nu stiu daca e in stare” a spus Marian. “Vorbeste mult, si cam atat. De altfel, un prieten mare avocat si profesor universitar, asa, intre patru ochi, il denumea “Mircica, cap de bibilica”, si cred ca asta spune tot”, a mai precizat senatorul. Marian a mai anuntat ca le va prezenta satmarenilor adevarata fata a primarului cu ocazia Zilelor Orasului. “Vreau ca impreuna cu un grup de actori amatori, poate si profesonisti, sa organizam un spectacol intitulat “Coi-ca Coica”, un musical, in care sa prezentam satmarenilor periplurile si peripetiile, aventurile si afacerile, inclusiv cu peruca, pentru ca a purtat si peruca in anumite conjuncturi”, a afirmat senatorul.


“Coi-ca Coica”, un musical dupa Dorel Coica
Senatorul a precizat ca musicalul va cuprinde aspecte din intreaga viata a primarului, “de la tinerete pana la batranete”. “De la liceul din targoviste, de la facultatea de medicina militara din Bucuresti, de la debutul in cariera militara de la Sfantu Gheorghe (…) de unde a fugit din cauza primei sotii, care era fiica de general, despre continuarea carierei militare si intrarea in afaceri la Carei si Satu Mare… O sa vorbim si despre directoratul infractional de la DSP, referitor la care au existat si mai exista dosare penale, incusiv la DNA, despre afacerismul medicamentos de la cabinetele medicale Coica si spitale, despre afaceri la Primarie, unde n-a facut nimic pentru cetateni, dar in primele noua luni a mai facut cate ceva pentru el, precum si despre afacerile mafiote derulate prin Germania si Italia cu medicamente, in majoritatea cazurilor aproape de expirare, daca nu chiar expirate, dar si despre traseismul sau politic. (…) a trecut pe la APR, PD, apoi la PSD, a vrut sa intre si in PNL, dar nu l-au primit, pentru ca au zis ca e neserios, si cred ca au facut bine”, a completat senatorul.
Ovidiu Silaghi, colonel SIE
Marian i-a replicat si lui Ovidiu Silaghi, pe care l-ar fi facut deputat. “Spun acest lucru, ca l-am facut deputat, pentru ca am avut mai multe voturi decat el si in comunele in care erau primari PNL”, a afirmat Marian, oferind exemplul comunelor Mediesu Aurit si Crucisor. “Am inteles ca a zis ca eu port pulovere mai scumpe decat costumele Boss, Armani sau Versace pe care le poarta el si cu deputatul Petric. Vreau sa va spun ca pulovarul asta costa 60 de lei, il gasiti pe strada Closca, il produce o fabrica din Satu Mare. Nu ca as vrea eu sa ma justific la Ovidiu Silaghi. Dar n-am niciun pulovar mai scump de doua milioane lei vechi, eu iau marfa autohtona, de calitate, nu umblu dupa tot felul de straie cu fite, cum umbla ei”, a mai precizat senatorul. Marian a admis ca are “un bluzon mai scump”, marca Paul&Shark, al carui pret “nu sare de 1000 de lei”.
Replicile la Silaghi au continuat: “Dar daca tot a deschis discutia, si am inteles ca vrea sa imi ceara si el demiteri si demisii, ori vrea sa inchida ziare locale, o sa ii dau niste subiecte de analiza mai serioasa. In primul rand, Ovidiu Silaghi n-ar mai avea ce sa caute in politica, si nicidecum sa mai mearga europarlamentar la Bruxelles. Am inteles ca vrea sa plece, in cursul lunii mai, in locul europarlamentarului Busoi, iar anul viitor sa candideze pentru un mandat plin. Acolo stiti ca indemnizatia este de 14.000 de euro, iar dupa un mandat beneficiezi de o pensie de 5000 de euro. Eu nu sunt tentat de Bruxelles, dar vreau sa spun si sa transmit si la nivel central, dar si la Bruxelles, faptul ca Ovidiu Silaghi este ofiter acoperit al unui serviciu secret, cu grad de colonel. In 2007, in timp ce era ministrul turismului, a fost cooptat in SIE. Am avut ocazia sa il cunosc pe unul dintre coloneii care l-au instruit, care a trecut in rezerva si care mi-a spus ca era destul de prost la instructaj, si care este dispus oricand sa vina intr-o conferinta de presa, si la nivel central, si la Satu Mare”, a mai declarat Marian, care nu a exclus posibilitatea ca instructorul lui Silaghi din SIE sa vina cu dezvaluiri mai complete inainte de finele acestei saptamani.


Ovidiu Silaghi, tradator al interesului national
“Ovidiu Silaghi nu are ce cauta in politica pentru ca este si un tradator al interesului national”, a mai afirmat Marian. “In 21 iunie 2011, a fost filmat in timp ce solicita cetatenie maghiara in primaria unei comune din vecinatatea granitei cu Romania”, a afirmat senatorul, care a pus la dispozitia presei fotografiile doveditoare. “Pentru identificare, e intr-un sacou portocaliu-cacaniu”, a precizat Marian. “Din pacate mai sunt si alti alesi din diverse structuri ale administratiei publice locale, si pe la Primarie, si pe la Consiliul Judetean, si-i astept sa recunoasca faptul ca din diverse motive au solicitat cetatenie maghiara. Pentru ca nu se poate sa depui juramant de loialitate fata de doua state”, a opinat senatorul. Acesta a mai precizat ca dupa caderea guvernului Ungureanu si anuntarea noului guvern Ponta din 2012, i-a transmis premierului, prin intermediul socrului sau, liderul PSD Ilie Sarbu, fotografiile, care au fost realizate de un serviciu secret maghiar, au ajuns apoi in posesia unor lideri UDMR si ulterior, s-au “ratacit” si in directia sa. “Am transmis fotografiile, de buna credinta, pentru a il feri pe premier de vulnerabilitatile pe care le putea declansa aflarea acestui episod din viata lui Silaghi”, a precizat senatorul. “Vreau sa retina toti cei care merg acolo ca sunt inregistrati de serviciul secret maghiar AVO”, a mai afirmat Marian.
Acesta a continuat comentand pe marginea raspunsului transmis de premier in contextul intereselor manifestate de Budapesta in Transilvania. “Din pacate, dupa doua sau trei zile, premierul Ponta mi-a transmis, prin socrul sau, un raspuns de genul < <si ce?>>, ca suntem cetateni europeni si putem avea cate cetatenii dorim. Nu este chiar asa, pentru ca in spatele acestei legi a dublei cetatenii, adoptata de guvernul de la Budapesta, se ascunde ceva. Sunt de acord in principiu, si a acceptat si Comisia de la Venetia, si Comisia Europana, ca cetatenii romani de etnie maghiara, care NU detin functii de demnitate publica ori nu au statut de functionar public, sa dobaneasca aceasta cetatenie. (…) Dar din pacate, profitandu-se de actuala criza economica, sunt tentati si foarte multi cetateni romani de etnie romana, fie pentru a obtine acces in spatiul Schengen, fie pentru a obtine viza la liber pentru Statele Unite. (…) Ce se urmareste de fapt de cei care au pritocit aceasta lege a dublei cetatenii? Ca sa solicite cetatenia cat mai multi cetateni de etnie romana, pentru ca la un moment dat sa se puna problema < <Dom’le, in Transilvania, numarul maghiarilor nu mai este de 1,5 milioane, ci de 3 milioane, sau 4 milioane, suntem majoritari>>. De aceea este inadmimisibil ca un om politic, cum se declara Ovidiu Silaghi – care a fost deputat, europarlamentar, ministru, este iar deputat, vrea sa redevina europarlamentar – sa solicite o asemenea cetatenie. Cred ca si din cauza asta mi se trage distantarea, raceala si pe urma marginalizarea de care am avut parte din partea premierului Ponta, pentru ca am aflat ulterior ca ei sunt prieteni foarte buni. Imi mai spunea Silaghi, la sedintele din USL, cand negociam functiile de primari sau consilieri judeteni, ca < <ma duc si va spun la Victor>, dar am crezut ca braveaza”, a afirmat Marian. “Silaghi este amic foarte bun, mai ales de sprit, si cu un alt prieten al premierului Ponta, consilier personal, Ovidiu Miculescu, a carui sotie este simona Miculescu, fost consilier prezidential pe probleme externe al presedintelui Ion Iliescu in ultimul sau mandat, iar acum ambasador al Romaniei la ONU. Si acesta poarta acelasi hram, cu doua luni in urma a aparut o dezvaluire in Evenimentul Zilei, ca a fost turnator al securitatii, este ofiter acoperit si ca se afla si in stare de incompatibilitate, ca director general al Radiodifuziunii si administrator al unei societati de radiocomunicatii, Radio Cons, daca imi aduc bine aminte”, a mai completat senatorul.


Marian explica episodul de la Congresul PSD
Senatorul Marian a tinut sa relateze pe larg si episodul de la Congresul PSD, unde a fost impiedicat sa voteze. “Si pentru ca tot e sarbatoarea Sfantului Gheorghe, care are ca simbolistica taierea capetelor balaurului, vreau sa mai ofer cateva explicatii referitor la episodul de sambata, 20 aprilie, de la Congresul PSD, cand zece oameni de ordine, zece garzi ale lui Victor Ponta, tunse scurt sau rase in cap, m-au impiedicat sa votez, respectiv sa intru in perimetrul in care era organizat votul electronic”. Senatorul a afirmat ca respectivii bodyguarzi sunt garzile care asigura securitatea la meciurile de fotbal ale echipei Dinamo Bucuresti, si ca intregul incident a fost filmat de consilierul sau, locotenentul Gheorghe Alexandru. “M-am dus intr-o parte, s-au interpus vreo sapte, au venit si alti trei, mi-au spus ca (…) am primit informatia ca baietii erau de la firma care asigura paza si protectia la meciurile clubului Dinamo, unde sunt mari patroni prietenii lui Ponta, fratii Robert si Ionut Negoita, patronii lantului de hoteluri Rin Grand Hotel”, a explicat Marian. Senatorul a continuat spunand ca le-a dovedit si altor colegi de partid tratamentul la care a fost supus, circulind prin incapere si incercind din nou accesul in perimetrul de vot, fiind din nou blocat. Marian a anuntat ca in calitate de membru si senator PSD, a solicitat Biroului Permanent National al PSD informatii “in vederea formularii unei plangeri catre forurile nationale ale PSD si catre forurile de conducere ale Partidului Socialistilor Europeni si Internationalei Socialiste, precum si pentru a initia o actiune judiciara in daune morale”. Marian a spus ca va cere sanctionarea vinovatului, care, in opinia sa, este “aproape 100%, presedintele premier Victor Ponta”.


Premierul Ponta, santajat de presedintele Basescu
In finalul conferintei de presa, incercand sa explice reactiile agresive impotriva sa de la Congresul PSD, senatorul a lansat acuzatii grave la adresa premierului Ponta si a socrului acestuia, Ilie Sarbu.
“Intr-adevar, in urma cu doua saptamani, cand m-am suspendat din calitatea de membru, si apoi joi, cand am pornit spre Congres, am anuntat ca voi lua cuvantul. (…) Probabil ca s-au gandit ca o sa iau cuvantul sambata si ca nu ma voi mai inscrie la cuvant, ca voi urca direct pe scena. Numai astfel imi explic acest gest, fara precedent in analele tinerei democratii romanesti. (…) Bizar este ca la toate congresele la care am participat, ordinea era asigurata de membrii de partid, de la compartimentul organizatoric, sau din organizatia de tineret. (…) Dar sa aduci capete rase… eu stiu ca astia au loc in partidele fasciste, naziste, e trist ca s-a ajuns aici”, a mai afirmat Marian. “Motivul principal cred ca a fost teama lui Ponta ca o sa prezint niste date pe care din bun simt si spirit constructiv, i le-am transmis cu doua saptamani inainte de congres, prin socrul sau, Ilie Sarbu, pentru a-l avertiza ca alti lideri politici fosti si actuali, precum si fosti si actuali sefi de servicii secrete, discuta la adresa sa in privinta unor motive pentru care ar fi santajat de presedintele Traian Basescu si care ar explica atitudinea sa din ultimele luni, coabitarea, reevaluarea lui Kovesi, Oprea, Botos si altii”, a precizat senatorul, care a pus la dispozitia presei informatiile.
“Are obligatia, morala in primul rand, sa raspunda, sa se justifice. Trebuie taiate capetele balaurului, sau dintr-o parte, sau din alta. Am anuntat inca de ieri ca voi prezenta detalii referitoare la aceste aspecte in cadrul unei conferinte de presa pe care o voi sustine duminica dupa-amiaza la Cluj. Asa se explica toata campania declansata impotriva mea, la comanda lui Ponta si a amicilor sai din SRI, nasul George Maior si generalul Florian Coldea, primul adjunct al SRI, care i-au gasit aici drept varfuri de lance pe prietenii Mircica si Dorel Costel Misel. Poate o sa-mi gasesc o zi in care pot sa va vorbesc doua – trei ore si despre cei doi amici pe care i-am pomenit inainte. Dar am considerat ca trebuie spuse lucrurile mai importante. Dar, daca si-o cauta cu lumanarea, o sa-mi gasesc o zi si pentru ei”, a incheiat Marian.


Cu ce este santajat premierul Ponta de presedintele Basescu (conform unor fosti si actuali lideri politici si de opinie, care s-au exprimat in baza unor informatii furnizate de fosti si actuali sefi ai serviciilor secrete romanesti):
1. Episodul maltratarii tatalui si fugii la Paris, unde a dus cateva luni viata de boschetar (1990);
2. Episodul homosexual de la Paris cu ofiterul SIE acoperit Marin Bobeica (1990);
3. Racolarea in SIE de catre generalul Corneliu Biris (1997), in Unitatea „Fantome” (Umbre), in care, potrivit ofiterului de legatura identificat de presedintele Traian Basescu, a primit misiunea sa o monitorizeze pe Carla del Ponte, procuror antimafia, fost procuror general al Elvetiei, ulterior procuror sef al tribunalului Penal international de la Haga (in acest scop, a fost trimis la un curs antimafia in Italia si Elvetia);
4. Determinarea sinuciderii, prin metode uzitate de formatiunea „Fantome”, a procurorului Cristian Panait;
5. Orgiile sexuale de la hotelul Ana din Targu Jiu si de la Rin Grand Hotel din Bucuresti
6. Capusarea Complexului energetic Turceni, prin cabinetul de avocatura al prietenului Dan Sova;
7. Inselarea unui coleg de partid (Bojin) din timisoara intr-un proces penal pentru care a perceput impreuna cu avocatul Dan Sova suma de 50.000 euro onorariu;
8. Rapoartele/informarile furnizate, in perioada 2011 – 2012, de doamna colonel Rovana Plumb despre cuplul Victor si Daciana Ponta.


Cu ce este santajat liderul PSD Ilie Sarbu de presedintele Basescu (conform acelorasi surse):
1. Apartenenta la DIE, unde a fost ofiter acoperit inainte de 1989, in formatiunea „Cimitire” din Unitatea Fantome (care intocmea acte civile de vii pentru morti sau acte de morti pentru vii);
2. Plecarea in misiune in Occident (Roma, italia) in acelasi an (1985) cu capitanul de vas Traian Basescu (Anvers, Belgia) si cu colegul de seminar Daniel Ciobotea (Geneva, Elvetia), actualul Patriarh al Romaniei
3. Dosarele instrumentate de DNA pentru perioada cat a fost ministrul agriculturii in Guvernul Adrian Nastase (2001 – 2004);
4. Suspiciuni privind acte de coruptie (trafic de influenta, primire de foloase necuvenite, luare de mita) alaturi de actualul director general al Romsilva, Adam Craciunescu, pe care l-a promovat de la Timis.


autor: GNV
sursa: http://ohanesian.wordpress.com/2013/04/23/culisele-politicii-romanesti-cu-fantomele-securitatii-homosexualii-sie-santaj-orgii-si-afaceri-murdare/



Culisele politicii romanesti cu fantomele Securitatii, homosexualii SIE, santaj, orgii si afaceri murdare. Senatorul Marian dezlănţuie Jihadul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu