luni, 8 aprilie 2013

8 beneficii majore ale cepei

Nu mai conteaza lacrimile pe care le cauzeaza — cepele sunt un aliat important in lupta impotriva bolilor. Un membru pretuit si laudat al familiei crinilor, cepele ofera cu atata generozitate nenumarate beneficii pentru sanatate neuitand nici darul de a imbogati gustul alimentelor.


O privire rapida asupra beneficiilor incredibile asupra sanatatii:



  1. Fitochimicalele din ceapa imbunatatesc actiunea vitaminei C in organism, daruindu-ne, astfel, o imunitate mai buna.

  2. Ceapa contine crom care ajuta la reglarea zaharului din sange.

  3. Timp de secole, ceapa a fost folosita pentru reducerea inflamatiei si vindecarea infectiilor.

  4. Va place ceapa taiata felii consumata alaturi de un fel de mancare? Daca da, foarte bine. Ceapa cruda incurajeaza productia de colesterol bun (HDL), pastrand astfel o inima sanatoasa.

  5. Quercetina, un compus puternic din ceapa, joaca un rol important in prevenirea cancerului.

  6. Ati fost intepati de vreo albina? Aplicati suc de ceapa pe suprafata leziunii pentru alinarea imediata a durerii si senzatiei de arsura.

  7. Ceapa elimina radicalii liberi, reducand astfel riscul de a dezvolta ulcere gastrice.

  8. Ceapa de o culoare verde deschis este bogata in vitamina A, asa incat utilizati-o frecvent.


Puteti sa consumati ceapa taiata in felii subtiri, stoarceti putina zeama de lamaie deasupra si adaugati putina sare.  Presarand cateva frunze proaspat spalate de coriandru, adaugati arome si parfumuri unice acestei salate simple, rapide, care completeaza, cu adevarat, o masa.


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/8-great-reasons-to-eat-more-onions.html



8 beneficii majore ale cepei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu