miercuri, 17 aprilie 2013

Presedintele Boliviei afirma ca Statele Unite planuiesc o lovitura de stat in Venezuela

In cadrul unei conferinte de presa tinuta marti, presedintele Boliviei, Evo Morales, a spus ca Statele Unite se pregatesc pentru o lovitura de stat in Venezuela.


El a respins autoritatea morala a Casei Albe de a pune sub indoiala rezultatele alegerilor, dupa ce Washingtonul a cerut Caracasului o renumarare a voturilor.
“Sunt sigur ca in spatele acestor remarci, Statele Unite pregatesc o lovitura de stat in Venezuela”, a spus Morales.
“As vrea sa spun ca aceasta este un amestec flagrant al Statelor Unite in democratia venezueleana, si ca atat purtatorul de cuvant, cat si guvernul SUA nu au autoritatea morala de a pune sub semnul indoielii rezultatele alegerilor din niciuna din tarile Americii Latine sau de oriunde din lume”.
Morales a confirmat ca va fi prezent la ceremonia de inaugurare a a lui Nicolas Maduro care va avea loc vineri, in semn de sprijin pentru presedintele ales.
De cand autoritatea electorala l-a declarat pe Maduro invingator in alegeri, opozitia a organizat cateva proteste violente, care s-au soldat cu cel putin 7 morti si peste 60 de raniti.
Candidatul la presedintie invins, Henrique Capriles, a anulat un mars de protest planuit pentru miercuri.
Maduro a castigat alegerile prezidentiale de duminica cu 50,8 % din voturi impotriva a 49% din voturi ale opozitiei.
El a promis sa continue politicile socialiste ale fostului lider, Hugo Chavez, care a decedat la 5 martie, dupa o lupta de doi ani cu cancerul.



Presedintele Boliviei afirma ca Statele Unite planuiesc o lovitura de stat in Venezuela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu