luni, 15 aprilie 2013

Partidul politic anti-euro din Germania solicita “dizolvarea ordonata”

Un nou partid politic a luat fiinta in Germania, avand ca scop scoaterea tarii din zona euro, in toiul cresterii poverii economice pe care o duce Germania pentru a mentine moneda unica pe linia de plutire in aceasta criza.


Aproximativ 1500 de delegati ai Alternativei pentru Germania s-au intalnit duminica la Berlin pentru a lansa oficial organizatia, solicitand in mod public “dizolvarea ordonata a euro”. Partidul mai solicita returnarea unor prerogative suverane de la UE catre statele membre, precum si organizarea unui referendum dupa modelul elvetian, care sa aiba loc la nivel federeal.
“Euro este mort. Ceea ce facem acum este sa il supunem unei operatii chirurgicale, ii facem perfuzii. De fapt, este mort, dar politicienii nostri inca nu au recunoscut-o”, a afirmat un membru al partidului, Paul Hampel.
Partidul – creat de economisti si profesori nemultumiti de euro – numara acum 7500 de membri. Scopul sau este sa participe la alegerile generale din septembrie si sa atace politicile cancelarului Merkel.
“Este ridicol sa vezi cum cancelarul nostru federal incearca sa transforme popoarele minunate din Grecia, Italia si Franta in niste prusaci. Nu va reusi sa faca asta niciodata. Nu va functiona si va aduce dezbinare si nu unitate in Europa”, a spus Christof Heimann, membru al partidului.
Partidele de traditie din Germania au criticat platforma populista a partidului Alternativa pentru Germania.
“Ei pledeaza pentru ceva ce consider a fi nefondat, periculos si iluzoriu”, pentru ca aceasta ar insemna “intoarcerea la un stil traditional al statului national” care va dauna economiei Berlinului, dependenta de export, a spus Jurgen Trittin, membru al Partidului Verde, ziarului Die Welt, sambata.
“Alternativa pentru Germania este un program pentru distrugerea locurilor de munca din industria exportatoare germana”, a adaugat Trittin.
Establishmentul politic este ingrijorat ca noul partid anti euro va atrage votanti frustrati din cauza sprijinului acordat de Germania pentru salvarea unor membri din zona euro loviti grav de criza debitelor.
Toate partidele politice din Germania trebuie sa beneficieze de 5% din votul acordat la nivel national pentru a fi reprezentat in ca camera inferioara a parlamentului, Bundestag.


Sursa: RT



Partidul politic anti-euro din Germania solicita “dizolvarea ordonata”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu