joi, 11 aprilie 2013

ONU avertizeaza asupra efectelor grave ale sanctiunilor impuse de Israel populatiei din Fasia Gaza

Un oficial al Natiunilor Unite ca o noua serie de sanctiuni impuse de Israel asupra Fasiei Gaza are impact asupra rezervelor de alimente si vor avea un efect “grav” daca se continua in acest mod.


Potrivit AFP, Coordonatorul Umanitar al ONU, James W. Rawley, a spus ca “Israelul a anuntat o serie de restrictii sporite asupra deplasarii persoanelor si bunurilor din si in Fasia Gaza, inclusiv inchiderea punctului de trecere Kerem Shalom.
“Aceste masuri vor avea ca efect epuizarea stocurilor de provizii esentiale, respectiv alimente de baza si gaz pentru gatit si submineaza mijloacele de existenta si drepturile multor familii vulnerabile din Gaza”.
“Daca aceste restrictii vor continua, efectul asupra populatiei din Gaza va fi grav”, a atentionat Rawley.
Regimul israelian a inchis luni Kerem Shalom, singurul punct de trecere a a bunurilor din Israel in Fasia Gaza.
Gaza se afla sub blocada Israelului din 2007, o situatie care a cauzat declinul standardului de viata, rate fara precedent ale somajului si saracie crunta.
Regimul de aprtheid al Israelului neaga celor aproximativ 1,7 milioane de oameni din Gaza drepturi elementare, precum cel al liberei circulatii, al locurilor de munca platite decent, acces la educatie si sistem sanitar adecvat.



ONU avertizeaza asupra efectelor grave ale sanctiunilor impuse de Israel populatiei din Fasia Gaza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu