vineri, 12 aprilie 2013

Ce spun urechile despre noi

Foarte putine femei stiu bine ca urechile nu sunt numai niste organe ale auzului, dar si niste podoabe ale capului nostru.
Ele sunt adevarate bijuterii, subliniindu-ne trasaturile obrazului si dand gratie liniei gatului, atunci cand purtam cercei potriviti care ne dau stralucire si feminitate.


Urechile nu trebuie sa fie neglijate, ci ingrijite la fel de atent ca si obrazul, spalate, masate, curatate de ceara cu un tonic stimulandu-le pielea si elasticitatea, fiindca altfel pot sa se ofileasca la fel ca si tenul.


Forma urechilor difera de la o persoana la alta: oricare ar fi defectiunea lor (prea mari, prea dezlipite) nu trebuie sa ne creem complexe fiindca se pot foarte usor indrepta prin operatii estetice.


Femeile au urechile mai mici decat ale barbatilor dar aceasta nu este o regula absoluta. Unele sunt situate mai sus, aproape de tampla, altele mai jos si, dupa aceasta distanta si dupa forma lor, se poate deduce, cu aproximatie dupa unele pareri, mai mult sau mai putin autorizate, caracterul persoanei respective. Astfel, urechile mici presupun o natura agreabila, cu o usoara nota de frivolitate. Cele plantate foarte sus indica o fire foarte cercetatoare, cu un intelect pronuntat. Cele plantate mai jos, denota o inclinare spre materialism. Cand lobul este detasat de obraz, acest lucru subliniaza o natura sociabila si foarte feminina. Cand urechea este direct atasata de obraz, cu lob cu tot, exprima o natura pozitiva, rationala.
Trebuie sa stim ca atunci cand ametim si ne pierdem echilibrul, sediul acestuia este in urechea interna.
In spatele urechii se afla nervi foarte sensibili care comunica cu corpul intreg.


Pentru sporirea farmecului fizionomiei, urechile se impodobesc cu cercei. In privinta cerceilor pe care-i purtam, ca sa fim mai frumoase, trebuie sa stim sa le alegem forma si culoarea, sa nu fie prea stransi, ca sa nu ne opreasca circulatia prin clipsul care ne prinde urechea. Ei trebuie sa ne completeze farmecul, nu sa ni-l indeparteze, printr-o forma sau o marime nepotrivita cu trasaturile noastre.


Cerceii mici sunt cei care se potrivesc la orice fel de format de ureche si de obraz.


Cerceii mari si rotunzi nu se potrivesc obrazurilor mari si rotunde sau patrate, cu falcile pronuntate, nici loburilor mici sau gaturilor lungi. Acestia se potrivesc obrazurilor triunghiulare, cu parul scurt, celor cu urechile prea departate de cap, sau cu lobul prea mare, pe care il acopera, facandu-l sa nu fie observat.


Cerceii pandanti, care atarna cocheti, se purtau de obicei seara, la rochii decoltate. Astazi se poarta oricand: dimineata, in plina zi, seara. Ei se potrivesc la persoanele cu obrazuri prelungi, ovale si chiar rotunde, daca au gatul lung. Se potrivesc la o coafura mai sofisticata, cu bucle sau coc si sunt foarte spectaculosi.


Cerceii in forma de inele nu se potrivesc oricui, ci la persoanele mai oachese, cu o coafura mai involta, cu ochii mari si cu o personalitate mai pronuntata si care au o mare siguranta si indrazneala.


Cerceii cu pandantive se potrivesc persoanelor mai inalte, cu gatul lung si miscari suple.


Cerceii colorati, din margele, din pietre colorate sau pene, din pietre semipretioase, cristaluri, etc — cercei fantezie — sunt foarte apreciati vara, asortandu-se la culoarea rochiilor, bluzelor, costumului de baie. Sunt tineresti si foarte decorativi.


Sursa:


Constanta Popovici – Dialog cu frumusetea si sanatatea – Sfaturi utile pentru toate varstele



Ce spun urechile despre noi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu