miercuri, 10 aprilie 2013

Post de politie din Grecia atacat in timpul protestelor impotriva exploatarii aurului

Autoritatile elene au anuntat ca un post de politie a fost atacat intr-un sat din nordul tarii, unde au loc in mod frecvent proteste impotriva unui proiect canadian de exploatare a aurului.


Incidentul a avut loc marti dimineata, dupa ce fortele speciale ale politiei au arestat doi localnici, pentru acuzatia de implicare intr-o actiune de incendiere in apropierea unor instalatii miniere, ce a avut loc in februarie.


Localnicii spun ca politia a folosit forta excesiva cand au spart usile inainte de a face arestarile.


Potrivit politiei, niciun ofiter nu se afla in postul de politie la mometul atacului.


Pe 9 martie, aproximativ 15.000 de persoane au participat la un protest impotriva planurilor companiei canadiene Eldorado Gold`s de a face excavatii in peinsula Halkidiki.


Protestarii sustin ca planurile miniere vor dauna economiei peninsulei, a carei economie se bazeaza in principal pe cresterea de animale si pe turism.


La 16 februarie, un grup de activisti a aruncat cu sticle incendiare asupra sitului de lucru al Hellenic Gold, ranind un paznic si provocand daune echipamentelor.


Protestul a inceput in 2011, Hellenic Gold, filiala Eldorado Gold`s a obtinut aprobare guvernamentala sa faca excavatii in partea de nord a peninsulei.


Grecia s-a aflat in epicentrul crizei debitului european si trece prin al saselea an de recesiune, in timp ce masurile de austeritate au lasat aproximativ jumatate de milion de oameni fara locuri de munca.



Post de politie din Grecia atacat in timpul protestelor impotriva exploatarii aurului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu