duminică, 14 aprilie 2013

8 beneficii uimitoare pentru sanatate ale nucsoarei

Doar un pic de nucsoara rasa in supa sau sos, sau cateva picaturi de ulei esential de nucsoara masat pe piele, pot face o treaba extraordinara pentru sanatatea noastra. Aruncati o privire asupra beneficiilor  vindecatoare ale acestui condiment bogat, aromat.



  1. Nucsoara ajuta somnul. Cand eram copii, bunica ne oferea cate un pahar cu lapte cu un varf de cutit de pudra de nucsoara. “Va va ajuta sa dormiti mai bine,” spunea ea. Si asa era.

  2. Un praf de nucsoara adauga savoare si imbunatateste gustul alimentelor. De asemenea, va ofera minerale care mentin un sistem imunitar puternic. Potasiul, calciul, fierul si manganul se numara printre mineralele cheie identificate in nucsoara.

  3. Doar un pic de nucsoara, macinata si amestecata cu apa sau miere pana cand aceasta combinatie devine pasta, poate face ca pielea sa arate mai curata, neteda si mai stralucitoare in termen de cateva zile, reducand cicatricile si alinand acneea. De asemenea, puteti adauga nucsoara in masca dumneavoastra pentru fata pentru aceleasi beneficii.

  4. Timp de secole, nucsoara a fost folosita ca un condiment medicament care alina problemele digestive. Asadar, radeti putina nucsoara in supele si tocanele dumneavoastra pentru un plus de savoare si un intestin sanatos!

  5. In mod traditional, condimentul de importanta deosebita in ingrijirea dentara a fost reprezentat de cuisoare. Dar putini stiu ca si nucsoara prezinta proprietati antibacteriene, care protejeaza dintii si gingiile. Uleiul de nucsoara contine eugenol, care alina durerile de dinti. Acesta este motivul pentru care, de multe ori, este amintit printre ingredientele continute in pasta de dinti. Combinat cu scortisoara, fac o pasta puternic antiseptica si antimicrobiana.

  6. Nucsoara mentine creierul ascutit! Aceasta contine un compus organic natural numit miristicina, despre care se stie ca protejeaza creierul impotriva bolilor degenerative cum ar fi Alzheimer.

  7. Uleiul esential de nucsoara alina durerile musculare si articulare. Aplicati-l pe zona umflata si care creeaza disconfort si veti simti cum durerea dispare.

  8. In medicina holistica, nucsoara este adesea prescrisa pentru a stimula circulatia sangelui si pentru tratarea infectiilor renale. Vindecatorii traditionali cred ca nucsoara intareste, de asemenea, ficatul.


Precautii: Este aproape imposibil sa utilizati o cantitate prea mare de nucsoara pentru ca tot ceea ce aveti nevoie este doar putin praf pentru a va bucura de gustul si beneficiile nutritionale. Chiar si asa, trebuie sa precizez ca este cunoscut faptul ca excesul de nucsoara poate provoca palpitatii, transpiratie, halucinatii, disconfort, astfel incat utilizati acest condiment minune cu moderatie.


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/8-amazing-health-benefits-of-nutmeg.html



8 beneficii uimitoare pentru sanatate ale nucsoarei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu