luni, 22 aprilie 2013

Extractul de mar – o promisiune impotriva cancerului

Potrivit unui nou studiu aparut in Jurnalul International al Macromoleculelor biologice, zicala “un mar pe zi tine doctorul departe” ar putea sa conteze foarte mult, mai ales pentru persoanele aflate in lupta cu cancerul.


Intr-un studiu efectuat in cadrul Universitatii de Medicina Militara din China, Facultatea de Farmacie, oamenii de stiinta au descoperit ca oligozaharidele din mere au prezentat, in cazul oamenilor, rezultate impresionante impotriva celulelor canceroase de la nivelul colonului.


Oligozaharidele sunt carbohidrati complecsi. Cercetatorii au descoperit ca, cu cat cantitatea oligozaharidelor din mar este mai mare, cu atat mai bune sunt rezultatele impotriva celulelor canceroase de la nivelul colonului. Compusul din mere a indus un proces cunoscut sub numele de apoptoza, care este, in esenta, sinuciderea celulara. Acesta este mecanismul organismului prin care acesta distruge celulele deteriorate sau canceroase, astfel incat cresterea ratei la care celulele canceroase se distrug poate avea rezultate benefice pentru cineva care sufera de aceasta boala. De asemenea, cercetatorii au constatat ca oligozaharidele din mere au oprit cresterea de noi celule canceroase.


Cercetatorii au concluzionat: “Oligozaharidele din mere reprezinta un potential agent chemopreventiv sau un agent antitumoral si sunt vrednice de a fi subiectul unor studii ulterioare.”


Se recomanda doar consumul merelor ecologice intrucat cele care nu sunt crescute in astfel de conditii contin, de obicei, reziduuri ale multor pesticide, inclusiv: azinofos, clorpirofos metil, diazinon, dimetoat, etion, ometoat, paration, metilparation, fosalon si fosmet. S-a demonstrat, prin multe studii, ca aceste pesticide sunt toxice pentru sistemul nervos si pentru creierul uman, multi dintre acesti compusi fiind cunoscuti ca agenti cancerigeni. Merele organice sunt, de departe, alegerea sanatoasa.


Merele contin, de asemenea, multe vitamine importante, minerale si enzime. Ele sunt bogate in pectina, un tip important de fibre care se leaga de toxine pentru a le elimina prin intermediul intestinelor. Continutul lor ridicat de acid malic ajuta, de asemenea, la imbunatatirea productiei de energie in organism. Acest din urma compus este deosebit de important pentru cei care sufera de fibromialgie sau de sindromul oboselii cronice, printre alte tulburari care vizeaza energia celulara.


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/apple-extract-shows-promise-against-cancer.html



Extractul de mar – o promisiune impotriva cancerului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu