vineri, 26 aprilie 2013

7 motive de a face mai mult sex

Probabil ca aveti deja o multime de motive pentru a face sex – este o senzatie de bine, este o modalitate foarte buna de a va uni cu partenerii vostri, si, ei bine, deja ati vazut reluarea sitcomului american Frasier.


Dar stiati ca sexul are si o multime de beneficii pentru sanatate? De fapt, e un fel de panaceu, Fantana Tineretii si alinarea durerilor – toate la un loc.


Aveti nevoie de un motiv pentru a sari in pat? Aici sunt sapte:


Sexul stimuleaza sistemul imunitar.


Muuult mai distractiv decat un mar pe zi! Sexul practicat doar o data sau de doua ori pe saptamana a fost asociat unui nivel mai ridicat al anticorpului numit imunoglobulina, care poate creste gradul de protectie fata raceli si alte infectii cu pana la 30%.


E bun pentru inima.


Un studiu care s-a intins pe o perioada de 20 ani a descoperit ca barbatii care au avut contacte sexuale de doua sau mai multe ori pe saptamana au fost cu 50% mai putin susceptibili de a avea un atac de cord fatal, comparativ cu barbatii care au facut sex mai putin de o data pe luna. In cazul femeilor, sexul creste nivelul de estrogen, care protejeaza impotriva bolilor de inima.


Intareste muschii.


Vi s-a intamplat vreodata sa scapati un strop de pipi atunci cand ati ras puternic, din toata inima? Dati vina pe muschii pelvieni slabi si apoi repede in pat. Sexul poate tonifia muschii ce sustin uterul, vezica urinara si intestinul. E ca si cum ati face exercitii Kegel cu un partener!


“Stralucirea” este reala!   


Superba stralucire dupa partida de sex? Se pare ca nu este doar o inchipuire. Exista un hormon numit dehidroepiandrosteron (DHEA pentru scurt), care prezinta un nivel crescut in timpul excitarii sexuale … si, de asemenea, face totul, de la imbunatatirea cunoasterii la pastrarea pielii sanatoase si repararea tesuturilor. Cine are nevoie de fond de ten?


Ar putea vindeca durerea de cap.


Unele persoane care sufera de migrene si dureri de cap de tip cluster au descoperit ca eliberarea de endorfine, care vine dupa un orgasm, ofera o diminuare a durerilor de cap debilitante.


Arde caloriile.


Nu va anulati abonamentul la sala de sport deocamdata … dar sexul poate fi o optiune minunata de exercitii fizice odata ce se face prea tarziu pentru a merge la o plimbare cu bicicleta. O sesiune de jumatate de ora poate arde intre 75 si 150 de calorii, in raport cu o sesiune usoara de yoga sau o plimbare. Excitatia si orgasmul elibereaza, de asemenea, testosteron, un hormon care, printre altele, ajuta organismul sa mentina tesutul muscular.


Va ajuta sa dormiti.


Cu totii am avut dificultati in a adormi gandindu-ne cu ingrijorare la locul de munca si interminabile noastre liste de tot felul. Data viitoare cand nu puteti dormi, incercati o partida de sex – orgasmele elibereaza oxitocina, unul dintre compusii chimici care elimina stresul. Sexul implica, de asemenea, contractii musculare si diverse miscari care epuizeaza organismul de energie, permitandu-i sa fie inundat de acesti hormoni care induc o stare de bine si liniste.


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/7-reasons-to-have-more-sex.html



7 motive de a face mai mult sex

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu