Multe ierburi si mirodenii se incadreaza in categoria supraalimentelor puternic antiinflamatorii deoarece acestea sunt bogate in fitochimicale. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au descoperit, de exemplu, faptul ca busuiocul sfant (Ocimum tenuiflorum) are activitate antiinflamatorie, comparativ cu ibuprofenul, naproxenul si aspirina. De ce sunt alimentele antiinflamatorii importante pentru sanatate? Deoarece se crede ca inflamatia joaca un rol cheie in bolile de inima, cancer, ateroscleroza, artrita, astm, alergii, etc.
De ce sa nu presaram unele dintre aceste plante medicinale si condimente in mancare? Mai jos sunt amintite 12 dintre plantele cu proprietati antiinflamatorii.
- ghimbir
- curcuma
- piper negru
- scortisoara
- rozmarin
- busuioc
- cardamon
- arpagic
- coriandru
- cuisoare
- usturoi
- patrunjel
Plantele medicinale actioneaza asupra inflamatiei printr-o abordare holistica si un mod echilibrat fara efectele secundare ale medicamentelor.
Sursa:
http://www.care2.com/greenliving/top-12-superfood-herbs-and-spice.html
Top 12 superalimente -- plante medicinale si condimente
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu