luni, 8 aprilie 2013

Top 15 alimente purificatoare

Cand vine vorba despre curatarea organismului de toxinele daunatoare, alimentele sunt, cu adevarat, cel mai bun medicament. Veti fi uimiti sa aflati ca multe dintre alimentele dumneavoastra preferate curata si organele de detoxifiere ale organismului, precum ficatul, intestinele, rinichii si pielea, prevenind acumularea de compusi toxici nocivi. Puteti preveni efectele nocive ale poluarii, aditivilor alimentari, fumatului pasiv si ale altor toxine, prin consumul de fructe, legume si uleiuri sanatoase.



  1. Mere. Deoarece merele sunt bogate in pectina, un tip de fibre care se leaga de colesterol si metalele grele din organism, ele contribuie la eliminarea substantelor toxice si curata intestinele.

  2. Avocado. Rareori ne gandim la avocado ca la un aliment cu proprietati de curatare a organismului, dar aceste depozite  nutritionale reduc colesterolul si determina dilatarea vaselor de sange, in timp ce nu permite toxicitatii sa distruga arterele. Avocado contine un nutrient numit glutation, care blocheaza cel putin treizeci de substante cancerigene si ajuta ficatul la detoxifierea produsilor chimici sintetici.

  3. Sfecla. E timpul sa faceti rost de un bors ucrainean cu sfecla rosie intrucat ingredientul principal, sfecla, contine un amestec unic de compusi naturali care le fac purificatoare nemaipomenite ale sangelui si curata foarte bine ficatul.

  4. Afine. Intr-adevar unul dintre alimentele cu cea mai mare putere de vindecare, afinele contin aspirina naturala care ajuta la reducerea efectelor inflamatiei cronice care lezioneaza tesuturile, in timp ce diminueaza durerea. De asemenea, afinele actioneaza ca antibiotice prin blocarea bacteriilor la nivelul tractului urinar, ajutand astfel la prevenirea infectiilor. Au, de asemenea, proprietati antivirale si contribuie la blocarea toxinelor, impiedicandu-le sa traverseze bariera hemato-encefalica si, astfel, sa ajunga la creier.

  5. Varza. Varza contine numerosi compusi anticancerigeni si antioxidanti si ajuta ficatul la descompunerea hormonilor in exces. De asemenea, varza curata tractul digestiv si neutralizeaza unii compusi daunatori gasiti in fumul de tigara (si fumatul pasiv). Aceasta consolideaza, de asemenea, capacitatea de detoxifiere a ficatului.

  6. Telina si semintele de telina. Telina si semintele de telina sunt agenti excelenti de curatare a sangelui si contin compusi anticancer care ajuta la detoxifierea celulelor canceroase din organism. Semintele de telina contin peste douazeci de substante antiinflamatoare. Sunt deosebit de bune pentru detoxifierea substantelor identificate in fumul de tigara.

  7. Merisoare. Curatati-va organismul de bacteriile daunatoare si virusuri care pot persista in tractul urinar prin consumul de merisoare, deoarece acestea contin substante antibiotice si antivirale.

  8. Semintele de in si uleiul de in. Incarcat cu acizi grasi esentiali, in special Omega-3, semintele de in si uleiul din seminte de in sunt esentiale pentru functia de curatare a intregului organism.

  9. Usturoi. Mancati usturoi pentru a elimina bacteriile daunatoare, parazitii intestinali si virusurile din organism, mai ales din sange si intestine. De asemenea, usturoiul contribuie la curatarea aglomerarilor de la nivelul arterelor si prezinta proprietati anticancer si antioxidante, care ajuta la detoxifierea organismului de substante nocive. In plus, usturoiul ajuta la curatarea cailor respiratorii prin expulzarea mucusului localizat in plamani si la nivelul sinusurilor. Pentru beneficiile asupra sanatatii, alegeti doar usturoi proaspat, nu praf de usturoi, care nu are, practic, niciuna dintre proprietatile de mai sus.

  10. Grapefruit. Adaugati un grapefruit rosu la micul dejun pentru a beneficia de fibra de pectina, care se leaga de colesterol, astfel asigurand curatarea sangelui. De asemenea, pectina se leaga de metale grele si contribuie la “escortarea” acestora in afara organismului. Are, de asemenea, compusi antivirali care elimina virusurile din corp. Grapefruitul este un detoxifiant intestinal si hepatic excelent.

  11. Kale. Preparati la abur kale pentru a beneficia de compusii sai puternici cu proprietati anticanceroase si antioxidante care ajuta la curatarea organismului de substante nocive. De asemenea, sunt bogate in fibre care ajuta la curatarea tractului intestinal. La fel ca si varza, kalele ajuta la neutralizarea compusilor identificati in fumul de tigara si intareste capacitatea de detoxifiere a ficatului.

  12. Leguminoase. Adaugati un pumn de fasole fiarta la urmatoarea masa, deoarece acestea abunda in fibre care ajuta la scaderea colesterolului, curata intestinele si reglementeaza nivelul de zahar din sange. Leguminoase ajuta, de asemenea, la protejarea organismului impotriva cancerului.

  13. Lamai. Excelent detoxifiant hepatic, lamaia contine cantitati mari de vitamina C, o vitamina de care organismul are nevoie pentru a produce o substanta importanta numita glutation. Glutationul ajuta ficatul in detoxifierea substantelor chimice nocive. Stoarceti putin suc proaspat de lamaie (nu varietatea imbuteliata) in apa pentru a va sprijini eforturile de detoxifiere zilnica.

  14. Alge marine. Algele marine ar putea fi cele mai subestimate legume in lumea occidentala. Studii efectuate la Universitatea McGill din Montreal au aratat ca algele marine se leaga de deseurile radioactive din organism. Algele marine se leaga, de asemenea, de metale grele pentru a ajuta la eliminarea lor din organism. In plus, acestea sunt forte de minerale si microelemente.

  15. Macrisul. Daca nu ati incercat macrisul, adaugati acest verde delicios in sandwich-ul urmator, deoarece acesta sporeste activitatea enzimelor implicate in procesul de detoxifiere si actioneaza asupra celulelor canceroase din organism. Intr-un studiu realizat la Centrul de Cercetari Alimentare Norwich, in Regatul Unit, fumatorii care au participat la studiu si au primit 170 de grame de macris pe zi, au  eliminat cantitati mari de substante cancerigene in urina, eliminandu-le astfel din organism.


 


Consumul unei varietati de fructe si legume proaspete ajuta la detoxifierea substantelor nocive din organism. Cine a stiut ca detoxifierea ar putea avea un gust atat de bun?


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/top-15-cleansing-foods.html



Top 15 alimente purificatoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu