joi, 18 aprilie 2013

Migdalele - 9 beneficii pentru sanatate

Stiti cat de benefice sunt migdalele pentru sanatatea noastra?
Migdalele sunt alunele mele preferate. In majoritatea diminetilor adaug 7-10 migdale la micul dejun. Cei mai multi oameni vor fi de acord ca migdalele sunt gustoase si hranitoare.


1. Migdalele reduc riscul de atac de cord.
Cei care consuma migdale – de cinci ori pe saptamana – prezinta o diminuare cu 50% a riscului de atac de cord, potrivit Loma Linda School of Public Health.


2. Migdalele reduc nivelul colesterolului “rau”.
Migdalele, adaugate in regimul alimentar, au un efect favorabil asupra nivelului de colesterol din sange, potrivit unui studiu clinic condus de dr. Gene Spiller, Directorul Centrului de Studii si Cercetare in domeniul Sanatatii.


3. Migdalele protejeaza peretii arterelor.
S-a constatat ca flavonoidele continute in pielita migdalelor actioneaza in sinergie cu vitamina E, reducand astfel riscul de boli de inima (cercetare realizata la Universitatea Tufts).


4. Migdalele contribuie la construirea unor oase si dinti puternici.
Fosforul din migdale este elementul care face acest lucru posibil.


5. Migdalele furnizeaza grasimi sanatoase si ajuta la pierderea in greutate:



  • Desi alunele sunt bogate in grasimi, cei care le mananca frecvent sunt, in medie, mai slabi decat cei care nu le consuma aproape niciodata. (Datele sunt preluate din studiul Nurses’ Health)

  • Potrivit unui studiu care a fost realizat pe un numar de 8865 subiecti umani adulti, persoanele care au mancat alune – de cel putin doua ori pe saptamana – au fost cu 31% mai putin predispusi sa ia in greutate comparativ cu cei care nu le-au mancat niciodata sau au facut-o foarte rar.  


6. Migdalele reduc cresterea nivelului de zahar din sange si insulina dupa mese.


7. Migdalele contribuie la asigurarea unei bune functii cerebrale.
Migdalele contin riboflavina si L-carnitina, nutrienti care stimuleaza activitatea creierului si pot reduce, de asemenea, riscul de Alzheimer.


8. Migdalele hranesc sistemul nervos.
Conform Ayurveda, migdalele contribuie la cresterea nivelului intelectual si a longevitatii.


9. Migdalele alcalinizeaza corpul.
Migdalele contin proteine care formeaza un mediu alcalin. Atunci cand organismul nostru nu este destul de alcalin, riscam aparitia osteoporozei, o functie imunitara deficitara, un consum redus de energie si cresterea in greutate.


Stiati ca?



  1. Migdalele sunt de fapt drupe inrudite cu ciresele, prunele si piersicile.

  2. Potrivit Organizatiei Alimentelor si Agriculturii din SUA, in 2010 au fost produse 2.510.000 tone de migdale.

  3. America este cel mai mare producator de migdale. Din pacate, migdalele sunt iradiate.

  4. Din Egiptul antic la timpurile moderne, migdalele au fost intotdeauna un ingredient frecvent utilizat in lotiuni si potiuni.


Migdale — Nutritie:



  1. Migdalele sunt 13% proteine.

  2. 27 g (sau aproximativ 23 de migdale) reprezinta o sursa excelenta de vitamina E, magneziu, fibre si proteine.

  3. Migdalele sunt pline de minerale precum magneziu, cupru, potasiu, calciu, fosfor si fier, precum si vitamine din grupul B.

  4. O portie de 27 g de migdale contine aproximativ aceeasi cantitate de antioxidanti ca o portie de broccoli.

  5. Migdalele sunt una dintre cele mai bune surse alimentare integrale de vitamina E.

  6. Migdalele incurajeaza sanatatea inimii prin continutul lor de grasimi mononesaturate; migdalele nu contin colesterol.

  7. Un sfert de cana de migdale contine aproximativ 18 grame de grasimi, dintre care 11 grame reprezinta grasimi mononesaturate.

  8. 20-25 migdale contin la fel de mult calciu ca 1/4 ceasca de lapte.


Istoria migdalelor:


Se crede ca migdalele isi au originea in Asia de Vest si Africa de Nord. Migdalele apar mentionate in multe texte istorice, inclusiv Biblia.


Cum se pastreaza:


Pastrati-le intr-un recipient etans astfel incat uleiul sa nu rancezeasca. Migdalele se pastreaza cel mai bine intr-un mediu intunecat, rece, cum ar fi in frigider, unde pot sta bine chiar pana la doi ani.
Daca doriti ca acestea sa dureze pana la patru ani, congelati-le in recipiente inchise ermetic.


Preocupari privind migdalele:



  1. Asigurati-va ca toate migdalele pe care doriti sa le mancati nu sunt iradiate intrucat acest lucru le face deficitare din punct de vedere nutritional.

  2. Soiurile salbatice de migdale sunt toxice, migdalele domestice nu sunt.

  3. Se estimeaza ca una pana la doi % din populatie este alergica la asemenea fructe (migdale, nuci pecan, nuci, caju, nuci de Brazilia, alune, nuci de pin, fistic si nuci de macadamia), alune sau ambele.

  4. Asteptati pana cand copiii au cel putin un an inainte sa le oferiti orice fel de nuci.


7 sfaturi pentru a manca sau gati folosind migdale:
Sa introducem aceste migdale gustoase in dieta noastra.



  1. Cum sa obtinem hrana din migdale: Migdalele pot fi dificil de digerat si pot stresa pancreasul. Ca toate nucile, migdalele contin fitat care le face greu de digerat. Pentru a obtine substantele nutritive maxime, cel mai bine este sa le scufundati inainte de a le consuma. Migdalele sunt unul dintre putine nuci, care incoltesc atunci cand sunt inmuiate in apa. Atunci cand le inmuiati are loc neutralizarea fitatilor permitand eliberarea nutrientilor.

  2. Faina de migdale nu contine gluten si poate fi folosita la gatit si copt.

  3. Laptele de migdale cu aroma usoara si culoarea dechisa este o alternativa foarte buna pentru cei care nu au voie sa consume produse lactate, produse fara soia sau vegane.

  4. Migdalele verzi sunt introduse in sare de mare si mancate ca si gustare pe strazile din pietele Iranului.

  5. Mancati migdalele cu pielita deoarece contine mai mult de 20 de flavanoide antioxidante.

  6. Uleiul de migdale este recomandat pentru gatit la temperaturi ridicate.

  7. Folositi-l pe piele si pe par: Este atat de bland si de hidratant incat este adecvat pentru masajul bebelusilor.


Sursa:


http://www.care2.com/greenliving/8-health-benefits-of-almonds-king-of-nuts.html?page=1



Migdalele - 9 beneficii pentru sanatate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu