miercuri, 10 aprilie 2013

Senatul Frantei adopta legea privind casatoria intre persoane de acelasi sex

Marti, camera superioara a parlamentului francez a aprobat, cu 179 de voturi pentru si 157 impotriva, primul articol al legii, care legalizeaza casatoria intre persoane de acelasi sex.


Un alt articol privitor la dreptul cuplurilor de acelasi sex de a adopta copii va fi votat separat.
Franta a avut parte de proteste la scara larga impotriva acestei legi, inclusiv un mars in data de 24 martie, in care politistii au atacat cu gaze lacrimogene si lovituri de bastoane mii de participanti.
Camera inferioara a parlamentului francez a adoptat legea pe 12 februarie, dupa 110 ore de dezbateri.
Potrivit oponentilor legii, copiii au un drept fundamental de a avea o mama si un tata si legea va conduce la dezintegrarea institutiei familiei.
Bisericile franceze si-au exprimat, de asemenea, indignarea fata de lege, numind casatoria dintre homosexuali “un fals” care va “zgudui una dintre fundatiile societatii noastre”.
Presedintele Francois Hollande a promis sprijinul sau pentru adoptarea legii, legislatia propusa fiind parte a promisiunilor din campania sa electorala.
Alte cateva state europene, printre care Olanda, Belgia, Danemarca, Portugalia, Norvegia, Spania si Suedia au autorizat casatoria intre persoane de acelasi sex.



Senatul Frantei adopta legea privind casatoria intre persoane de acelasi sex

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu